Cum să alegi cea mai bună asigurare pentru locuința ta

Cum să alegi cea mai bună asigurare pentru locuința ta

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriAsigurare de locuinte
Ultima actualizareMarti 26 octombrie 2021
Vizualizari117

Voteaza & Distribuie

Descriere

Locul unde ești în largul tău și ai liniștea pe care ți-o dorești, alături de cei dragi, reprezintă mai mult decât o casă sau un apartament. Când spui acasă, te gândești la oaza ta de relaxare și la fericirea pe care o simți când ești cu toată familia la masă sau când decorați împreună bradul de Crăciun. Acest univers personal are nevoie de protecție, pentru ca atunci când apar necazuri să fii pregătit și să poți avea grijă de ai tăi, în caz de accidente, avarii, cutremure sau alte calamități naturale. Pentru a-ți proteja casa și bunurile, chiar și vecinii ai nevoie de o asigurare pentru locuință, iar în continuare îți prezentăm câteva sfaturi astfel încât să faci cea mai bună alegere:

Alege cu cine vrei sa lucrezi

Ai la dispoziție o gamă largă de companii care activează în domeniul asigurărilor, așa că fii atent la ofertele companiilor din piata. Poate parea tentant sa alegi o companie cu care poate ai mai lucrat, dar fii atent si la ofertele celorlalte, mai ales cele mai mici sau de nisa, care au grija sa vina cu produse noi, adaptate vremurilor moderne.

De ce sa alegi o asigurare de locuinta?

Pentru ca asigurarea are grija sa te repuna in starea financiara de dinaintea aparitiei unui eveniment neprevazut precum inundatie, incendiu, furt, furtuna, grindina, ca sa enumeram doar cateva, si care iti pot afecta locuinta. Cu o polita de asigurare activa, cheltuielile cu repararea stricaciunilor provocate casei tale de catre unul dintre evenimentele mai sus enumerate vor fi suportate de catre compania de asigurare pe care ai ales-o. In cazul in care nu ai o asigurare, vei plati in mod direct valoarea pagubelor.

Personalizează asigurarea de locuință în funcție de nevoile familiei tale

Trebuie sa stii ca asigurarea facultativa poate fi incheiata cu conditia sa ai si o asigurare obligatorie de locuinta (PAD). Ai la dispoziție asigurări doar pentru clădire (garsonieră, apartament, casă, vilă ș.a.), dar și asigurări complexe, variante persoanlizabile in functie de nevoile fiecarui client, care cuprind si bunurile din casă, documente, carduri si chei, aparatură electronică portabilă, etc.

Este recomandat să optezi pentru polițe care conțin clauze pentru daune la electronice și electrocasnice, avarii ale instalațiilor din casă, inclusiv ale centralei termice. De asemenea, accesul la asistență tehnică de urgență în cazul unei inundații, de exemplu, reprezintă un beneficiu important în alegerea unei oferte de asigurare pentru locuință. Acest serviciu presupune ca în 48 de ore un specialist se va deplasa la domiciliu pentru remedierea avariei.

Alte opțiuni se referă la protejarea obiectelor de mobilier, a bunurilor de uz general aflate în locuință, inclusiv echipamente sportive și instrumente muzicale. Interesează-te despre detaliile care se referă la răspunderea civilă a familiei și alege clauzele care sunt potrivite pentru voi.

Compară ofertele existente și solicită detalii despre opțiunile suplimentare

Studiază ofertele de la diferite companii de asigurări, ca să alegi cea mai bună variantă pentru tine, cu un raport optim între costuri și beneficii. Verifică să ai la dispoziție plata online a ratelor și opțiuni flexibile de achitare a sumelor pe care le achiți către asigurător. Există companii care oferă inclusiv reînnoirea automată la expirarea poliței de asigurare, astfel te scapă de grija că poți uita să o reînnoiești.

Factorul timp este de asemenea de luat în calcul, așa că este important să știi cât durează semnarea unui contract și alege firmele care oferă, pe lângă beneficii complexe și prețuri competitive, asigurarea de locuință online care reduce timpul de încheiere a poliței. Mai mult, ai toate informațiile la dispozitie (riscurile asigurate, ce anume poți asigura), te poți documenta, citi în liniște din confortul casei tale, astfel încât să optezi pentru cea mai bună asigurare pentru nevoile tale și ale familiei. În acest fel nu mai este nevoie să te deplasezi pentru a încheia polița de asigurare, pentru că și plata se efectuează tot online. Un avantaj în plus este că poți achiziționa în procesul online și asigurarea PAD odată cu asigurarea facultativă.

În cazul în care optezi pentru varianta clasică de achiziție a poliței, printr-un consultant, pune întrebări și solicită detalii despre opțiunile suplimentare pe care le poți accesa, pentru ca atunci când semnezi efectiv contractul de asigurare să cunoști toate clauzele care sunt cuprinse în cadrul lui. Este important sa ai certitudinea că îți acoperă toate cerințele, astfel încât protecția pe care o oferi locuinței și familiei să fie completă și eficientă.

Sursa foto: shutterstock.com