Cum realizezi o analiză de mediu a societății tale?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriRomania
Ultima actualizareLuni 28 iunie 2021
Vizualizari427

Voteaza & Distribuie

Descriere

Orice activitate a unei societăți vine la pachet cu un impact asupra mediului. Cu toate acestea, este posibil să limitezi acest impact. Aici intervin analize de mediu.

Ce sunt aceste analize de mediu și cum pot fi ele realizate? Ești în căutarea unor servicii pentru elaborarea studiilor de mediu?

Dacă te confrunți cu probleme de mediu, dacă ești în căutarea unor soluții eficiente și optime pentru a reduce impactul asupra mediului atunci citește rândurile de mai jos. Analiza de mediu reprezintă un studiu aprofundat al activităților unei organizații și a efectelor sale directe și indirecte asupra mediului înconjurător. Domeniile de aplicare ale unei analize de mediu sunt extrem de variate și pot fi aplicate oricărui tip de organizație. Analiza de mediu este un compus major al normei ISO 14 001 și este esențială pentru stabilirea unui sistem de management de mediu.

De ce este nevoie de o analiză de mediu?

Această analiză vizează reducerea riscurilor accidentale și permite identificarea oricărei disfuncții pentru a fi corectată în mod eficient ulterior. Într-un mod mai general, analiza de mediu permite adoptarea unor practici mai respectuoase cu mediul, mai eficiente, fără să se compromită activitatea organizației.

Cum se realizează o analiză de mediu?

În primul și în primul rând, de menționat este faptul că o analiză de mediu necesită timp, este un proces complex dar și o bună organizare. Este foarte important să aduni cele mai bune informații pentru a obține o analiză de mediu completă pe care să te poți baza atunci când redactezi un plan de acțiune.

Analiza se bazează pe mai mulți factori de mediu precum:

  • Aer;
  • Zgomot
  • Deșeuri (solide, lichide sau gazoase)
  • Apă
  • Energie
  • Peisaj
  • Sol și subsol
  • Riscuri tehnologice și naturale.

Este necesar să se efectueze o muncă de cercetare pentru a se afla istoricul activităților din acel loc (accidente survenite, incidente, poluare). Această analiză ar putea spre exemplu să identifice o eventuală poluare a solului legată de o activitate trecută. Analiza de mediu mai poate prezenta o parte de studiu din afara sitului: urbanizare, hidrologie, meteorologie, situri și zone protejate aflate in apropiere și biodiversitatea zonei.

Drept urmare, analizele de mediu cuprind o familie de diverse analize, în funcție de tipul de matrice vizată precum solul, apa sau aerul, nămolurile și deșeurile. Analizele de interes pentru aer sunt în general emisiile,nivelul de zgomot și imisiile.