Cum organizezi o zi de naștere memorabilă pentru cel mic?

Cum organizezi o zi de naștere memorabilă pentru cel mic?

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguripetrecere pentru copii
Ultima actualizareJoi 4 august 2022
Vizualizari98

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ziua prichindelului sau a micii tale prințese se apropie cu pași repezi și îți dorești să organizezi cea mai frumoasă petrecere aniversară? Ei bine, trebuie să te înarmezi cu puțină răbdare și să dai dovadă de multă creativitate în a organiza o zi de naștere așa cum numai în povești poate fi descrisă. Ca orice petrecere, aniversarea copilului necesită timp, implicare, efort și o foarte bună organizare.

Știm că sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le stabilești și de aceea, în articolul următor, am pus în ordine cei mai importanți pași pentru ca aniversarea celui mic să fie mai frumoasă decât ar fi visat vreodată. Iată cum organizezi o zi de naștere memorabilă pentru micuțul tău!

Stabilește bugetul necesar

Știm că orice părinte ar cheltui oricât pentru a-și vedea micuțului în culmea fericirii. Înainte însă de a organiza petrecerea aniversară, este important să stabilești un buget în care să te încadrezi. Pentru a nu pica, totuși, în capcana de a cumără mai multe lucruri decât este necesar, trebuie să ții cont de bugetul alocat. Dacă vrei să-ți fie mai ușor, poți alege să împarți bugetul pe categorii: bugetul pentru locație, bugetul pentru decorațiuni, bugetul pentru meniu și altele.

Alege spațiul potrivit

Un aspect esențial de care trebuie să te asiguri înainte de a trimite invitațiile este alegerea spațiului potrivit pentru ziua de naștere, fie el în interior sau exterior, în funcție de sezon. Mulți părinți optează pentru organizarea petrecerii acasă, însă dacă nu te încântă să-ți transformi locuința sau grădina într-un spațiu de joacă, poți alege să închiriezi un loc, unde să organizezi o petrecere memorabilă.

Stabilește ora potrivită

Acum că ai ales locația, este important să stabilești și ora la care se va desfășura evenimentul. Ia în calcul faptul că, în cazul copiilor de până la 8-9 ani, durata petrecerii nu ar trebui să fie mai mare de cinci ore. Gândește-te care este intervalul potrivit și ține cont de programul de somn al celor ce urmează a fi invitați. Un interval potrivit ar fi între orele 15:00 și 20:00.

Fă o listă cu invitați și lansează invitațiile

Odată ce ai stabilit locația petrecerii aniversare și momentul desfășurării evenimentului, poți începe să faci lista de invitați și să lansezi invitațiile. Chiar dacă este vorba despre o petrecere pentru copii, este important să o pregătești din timp, în așa fel încât părinții să nu-și programeze alte activități în perioada respectivă. În funcție de numărul de invitați, vei ști exact și ce program să pregătești pentru cei mici. Începe lista cu prietenii apropiați, verișori și rude, apoi colegii de grădiniță sau de clasă.

Alege tematica zilei aniversare


Stabilirea tematicii te poate ajuta să știi care sunt decorațiunile pe care trebuie să le cumperi, ce jocuri poți planifica, dar și felurile de mâncare pe care le servești. Tematicile aparte vor fi întotdeauna apreciate de invitați, deopotrivă copii și părinți. Alege tematica petrecerii în funcție de vârsta și preferințele sărbătoritului sau sărbătoritei. Tematici precum Frozen sau Minions pot fi alegeri inspirate pentru aniversare copilului tău.

Fă o listă cu accesoriile și decorurile necesare


În funcție de tematica aleasă, poți găsi în magazinele de specialitate o multitudine de accesorii și decorațiuni pentru o petrecere de vis. Dintre acestea enumerăm:

 • Fețele de masă și șervețelele;
 • Pahare și farfurii de unică folosință;
 • Paie colorate;
 • Banner cu Happy birthday sau La mulți ani;
 • Suflători sau fluiere;
 • Baloane umflate cu heliu;
 • Arcade din baloane;
 • Lumânări pentru tort;
 • Coifuri colorate și un coif decorativ pentru sărbătorit;
 • Tunuri de confetti.

Stabilește meniul pentru copii și adulți

Meniul este o etapă importantă din organizarea petrecerii. Sugestia noastră este să optezi pentru un meniu simplu, care să placă tuturor celor prezenți. Iată câteva recomandări pentru un meniu ce ar putea fi pe placul celor mici, dar și al părinților:

 • Gustări ușoare precum sărățele preparate în casă sau bruschete;
 • Bucăți mici de cașcaval, brânzeturi sau piept de pui;
 • Felii mici de pizza preparată în casă;
 • Salată de fructe proaspete și legume;
 • Limonadă și smoothie-uri din fructe

Alege tortul și candy bar-ul pentru aniversare

Tortul și candy bar-ul reprezintă punctul de atracție al petrecerii aniversare, așa că optează pentru tort și prăjituri care să respecte tematica petrecerii. Apelează la un laborator care prepară torturi și prăjituri la comandă, cu decoruri speciale pentru o petrecere de copii. Cei mici nu vor ști ce să aleagă mai degrabă: locul de joacă sau măsuța cu dulciuri!

Acum ai la îndemână toți pașii necesari pentru a organiza o zi de naștere memorabilă pentru cel mic. Ține cont de recomandările noastre și micuțul tău va fi cel mai fericit din lume!

Sursa foto: shutterstock.com