Cum îți organizezi garajul - trucuri utile

Cum îți organizezi garajul - trucuri utile

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriRomania
Ultima actualizareVineri 29 ianuarie 2021
Vizualizari342

Voteaza & Distribuie

Descriere

Se întâmplă să nu mai avem suficient loc în locuință pentru obiectele pe care le-am adunat de-a lungul timpului, astfel că, pe lângă biciclete, role, trotinete, truse cu scule și unelte, ajungem să depozităm în garaj și încălțăminte, articole vestimentare, dar și obiecte pe care, trebuie să recunoaștem, de-abia le folosim sau pe care nu le-am mai folosit de o bună vreme.

Dacă te regăsești în scenariul de mai sus sau dacă simți, pur și simplu, că garajul tău are nevoie de o organizare mai eficientă, ai ajuns unde trebuie: în articolul de azi îți prezentăm câteva trucuri simple și practice prin care să-ți organizezi (mai bine) garajul. Să începem cu începutul…

Scoate toate obiectele din garaj

Da, știm, e posibil să îți ia ceva acest proces, mai ales dacă garajul este arhiplin, însă acest prim pas este esențial, pentru că te ajută să faci o evaluare mult mai precisă a spațiului. Astfel, îți poți da seama mult mai ușor dacă ai un garaj cu un spațiu generos, dar pe care pur și simplu l-ai aglomerat inutil, sau dacă ai supraapreciat dimensiunile garajului, crezând că este suficient de încăpător pentru lucrurile pe care le-ai tot adunat de-a lungul timpului. Indiferent de situația în care te afli, este important să privești spațiul într-un mod obiectiv și să încerci, pe cât posibil, să obții un spațiu cât mai „aerisit”, ceea ce înseamnă că va trebui să pui în practică unul dintre principiile de aur ale minimalismului, adică…

Renunță la obiectele de care nu ai absolută nevoie

Poate că îți place să aduni tot felul de obiecte - nu este nimic rău, însă s-ar putea dovedi, în timp, nepractic. Este posibil ca garajul să fie supraaglomerat tocmai din cauză că ai tot strâns diferite lucruri de-a lungul anilor: de pildă, poate că ai păstrat vechea bicicletă, deși ți-ai luat una nouă, pe care o folosești exclusiv. Pentru a elibera garajul și pentru a-l putea organiza într-un mod eficient, este necesar să înveți să renunți la lucrurile de care nu ai absolută nevoie, la acelea pe care nu le-ai mai folosit de luni sau de ani buni și pe care, cel mai probabil, nici nu le vei mai folosi vreodată. În cazul bicicletei din exemplul anterior, iată ce îți sugerăm să faci: fie s-o donezi cuiva care ar putea avea nevoie de ea, fie s-o vinzi.

Organizează obiectele rămase

Ai renunțat la lucrurile de care ai constatat că, de fapt, nu ai nevoie și ai rămas cu cele esențiale. Ce e de făcut acum? În primul rând, împarte-le pe categorii: obiecte destinate activităților sportive, truse cu scule și unelte, cutii cu articole de încălțăminte care nu mai au loc în casă și așa mai departe. Firește că aceste categorii pot varia de la o persoană la alta sau, mai bine spus, de la un stil de viață la altul. De exemplu, s-ar putea să nu ai obiecte dedicate activităților sportive, din moment ce nu practici niciun sport, iar garajul are, în cea mai mare măsură, funcția de spațiu de depozitare a sculelor și uneltelor.

Valorifică spațiul pe verticală

Indiferent de dimensiunile garajului tău, îți recomandăm să gândești spațiul și pe verticală. Montează dulapuri, rafturi și etajere rezistente, pe care să poți amplasa unele obiecte, așa cum sunt trusele cu scule și unelte sau cutiile cu încălțăminte. Asigură-te că așezi obiectele frecvent folosite în locuri ușor accesibile, deci la o înălțime mai mică. De asemenea, îți recomandăm să folosești cutii/lădițe de depozitare, pe care să le diferențiezi ușor - apelează cu încredere la etichete. Evită să împrăștii lucrurile direct pe rafturi sau etajere, pentru că, în timp, riști să creezi din nou dezordine - de data aceasta, pe verticală.

Menține buna organizare

Fii consecvent după ce îți organizezi garajul ghidându-te după trucurile anterior menționate. Învață să fii cât mai ordonat(ă) și să nu aglomerezi spațiul din nou, la doar câteva luni după, pentru a nu fi necesar să scoți iarăși totul și s-o iei de la capăt. De exemplu, dacă ai decis să-ți cumperi un set de scule electrice performante, așa cum sunt cele pe care le poți vedea dând un click aici, gândește-te ce poți face cu cele vechi.

După cum poți vedea, o organizare eficientă a garajului nu necesită decât o evaluare obiectivă a spațiului pe care îl ai la dispoziție și alegeri foarte atente în privința obiectelor pe care le păstrezi, pe care le adaugi, la care renunți.

Sursă foto:pexels.com/photo/set-of-tool-wrench-162553/