Cum faci alegerea corectă a unor uscătoare de rufe?

Cum faci alegerea corectă a unor uscătoare de rufe?

Detalii

CategoriiRegional
Tagurielectrocasnice, haine
Ultima actualizareLuni 21 noiembrie 2022
Vizualizari66

Voteaza & Distribuie

Descriere

Uscătoarele de rufe sunt de nelipsit din orice locuință, iar când vine vorba de alegerea unui model, poți avea anumite dubii, neștiind ce versiune să alegi. Este important să ții cont de câteva aspecte, iar unul dintre acestea este spațiul de care dispui, deoarece există tipuri care se montează și pe exteriorul ferestrei sau cu fixare în tavan. Dacă te întrebi de ce să folosești un uscător, în special atunci când vremea facilitează uscarea hainelor, trebuie să știi faptul că umiditatea care s-ar instala rapid dacă ai așeza lucrurile pe calorifer, de exemplu, poate dăuna sănătății.

Sfaturi pentru alegerea unor uscătoare de rufe

De ce să cumperi dispozitive care dezumidifică aerul când poți alege să usuci hainele pe balcon ori pe terasă? Iată cum poți alege un model potrivit pentru spațiul și nevoile taleꓽ

  • Spațiul locuinței tale

De alegerea unui model de uscător depinde spațiul pe care îl ai disponibil. Prin urmare, dacă locuiești într-o garsonieră, fără balcon, o variantă utilă pentru tine ar fi varianta de uscător pentru fereastră, aceasta este una mică, care nu te va incomoda în locuință. Un dezavantaj al acestora este incapacitatea de pune pe el multe haine. Cele portabile sau cu fixare în tavan se pot folosi mai bine dacă ai două camere ori una singură, dar cu balcon.

  • Cost

Ca și în cazul tuturor aparatelor, trebuie să ții de prețul de achiziție și de marca uscătorului. Deși la prima vedere ai fi tentat să alegi unul care este mai ieftin, să știi că aceste tipuri nu au o calitate grozavă, iar odată cu trecerea timpului și pe măsură ce așezi greutăți mai mari pe el, se vor rupe repede. Pentru a nu ajunge în această situație, achiziționează modele calitative, care deși pot fi mai scumpe, durata de viață a acestora este mai mare. Atunci când compari prețurile diferitelor magazine online, ia în considerare și costurile de livrare.

  • Dimensiuni și instalare

O altă caracteristică de verificat este dacă uscătorul are cerințe complexe de instalare. În general, pe piață regăsești tipuri care nu necesită montaj sau nu este nevoie de o asamblare complicată. Dacă în locuința ta sunt mai multe persoane, optează pentru un model cu mai multe locuri de uscare, dar ia în considerare și suplimentarea cu un uscător pentru tavan.

  • Câtă greutate permite

Există modele de uscătoare mai mici, care sunt utile pentru cei care nu dispun de balcon, dar sunt și versiuni mai robuste, care permit o greutate mai mare de haine. De asemenea, sunt uscătoare de rufe și cu mai multe suporturi, dacă ai nevoie să usuci mai multe lucruri. Versiunile portabile sunt excelente, deoarece nu ocupă spațiu, ba chiar le poți lua cu tine atunci când călătorești pe distanțe scurte.

Modele diferite de uscătoare pentru haine

Pe piață există o varietate de uscătoare, inclusiv cele cu fixare în tavan, pliabile, sau cele cu mai multe brațe, verticale, orizontale. Fiecare tip se potrivește unui spațiu, indiferent de dimensiunea acestuia, iar dacă nu ai un loc de depozitare, poți apela cu încredere la cele care se montează în tavan. Despre acestea trebuie să știi că se pot ajusta în funcție de înălțimea ta, pentru un plus de confort. Pentru a alege cel mai bun uscător de rufe, este recomandat să ții cont de spațiul pe care îl ai, de numărul de persoane (cu cât sunt mai multe persoane într-o locuință, cu atât mai multe haine se vor spăla), dar și de modelele care există.

Ai la dispoziție diferite variante din care poți alege, iar costurile de achiziție ale acestora sunt accesibile. Nu în ultimul rând, orientează-te asupra unui uscător calitativ, deoarece durabilitatea acestuia va fi mai mare decât cea a unui model ieftin, care este proiectat din materiale care nu oferă rezistență.

Sursa foto: unsplash.com/photos/DqJMxq5ZDqA