Cum alegi parfumul potrivit în funcție de eveniment

Detalii

CategoriiShoping
Taguriparfumuri
Ultima actualizareVineri 12 noiembrie 2021
Vizualizari122

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alegerea unui parfum este una cât se poate de personală. Așa cum aroma acestuia se instalează treptat, în funcție de notele din care e constituit, un parfum atent ales trebuie să dezvăluie totodată și multiplele fațete ale purtătoarei. De aceea, este important cum faci alegerea unui parfum fiindcă aceasta depinde de stilul personal, de ocazia cu care îl porți și chiar de sezon. Nu uita că parfumul trebuie să te pună cât mai bine în valoare și să-ți evidențieze personalitatea. La fel cum, pentru un eveniment, îți alegi ținuta potrivită, parfumul pe care îl folosești trebuie să vină în completarea lookului tău și să-ți pună în valoare stilul personal și unic.

Care sunt principalele note din compoziția parfumurilor

Datorită notelor sale principale, un parfum se dezvăluie treptat, timp de mai multe ore de la aplicare. Notele de vârf sunt cele mai volatile dar și cele mai proaspete și se simt odată ce parfumul e deschis și aplicat pe piele. Notele de mijloc și de bază sunt în schimb cele care conferă caracterul și personalitatea unei arome și care persistă timp de mai multe ore. Armonia unui parfum este dată de modul și de echilibrul în care aceste arome interacționează și persistă, din punct de vedere olfactiv.

Cum să alegi parfumul potrivit în funcție de eveniment


Trebuie să știi că, în funcție de personalitatea și de stilul tău, există un parfum potrivit pentru fiecare ocazie sau eveniment la care iei parte. Este important însă cum faci aceste alegeri, astfel încât aroma pe care o porți să te pună cât mai bine în valoare. Pentru evenimente de zi, business sau office Fie că este vorba despre o zi obișnuită de birou sau un eveniment corporate, alege pentru ocaziile business de zi arome florale, fresh, ușoare. Aici poți opta pentru notele înviorătoare și proaspete, eventual, ușor îndulcite, de citrice, iasomie, mentă sau bujor, ori pentru parfumurile care au o tentă acvatică, marină. Pentru un plus de rafinament alege parfumurile care au în compoziție floarea de Neroli. Aroma subtilă a acesteia, subliniată la bază de nota mai intensă a lemnului de santal sau de mosc, este perfectă pentru momente mai speciale, chiar dacă vei folosi un astfel de parfum la anumite evenimente corporate de zi.

Pentru ieșirile cu prietenii


Pentru astfel de ocazii sau evenimente de după-amiază optează tot pentru parfumuri cu note proaspete și jucăușe, însă din categoria floral-fructată, care au un adaos de tonuri mai bogate și armonioase și un buchet floral mai intens. Alege pentru astfel de ocazii mai speciale parfumuri cu note de vârf originale și unice, așa cum sunt cele ale unor flori rare: Buddleia, Neroli, lotus, magnolie sau Ylang-ylang, subliniate și completate de acordurile delicate de mijloc ale florilor de violetă africană sau de note pământii de vetiver. În general, astfel de parfumuri sunt completate la bază de note senzuale de mosc, tocmai pentru a accentua și pune în evidență feminitatea și unicitatea purtătoarei. Vetiverul, această aromă proaspătă și lemnoasă, conferă o notă de prospețime unică și originală oricărei compoziții și se regăsește atât în parfumurile de damă cât și în cele bărbătești.

Pentru o întâlnire romantică


Din categoria parfumurilor senzuale, ideale pentru întâlniri în doi, fac parte cele de compoziție floral-orientală, cu note atrăgătoare și acorduri ancorate, de obicei, pe o bază ușor provocatoare de mosc. De exemplu, parfumurile din colecția Today Tomorrow Always, create pentru a delecta sentimentele, sunt ideale pentru astfel de ocazii în care simți entuziasmul iubirii sau fiorul pasiunii. O altă aromă misterioasă, profundă și fermecătoare, la fel de potrivită pentru astfel de ocazii, este cea de patchouli, omniprezentă în trusa parfumierilor datorită notelor sale intense și persistente.

Alege o aromă specială pentru Sărbători

Pentru zilele și momentele speciale de sărbători, în special cele de iarnă, alege un parfum care să dezvăluie subtil aromele specifice acestei perioade! Optează pentru arome din categoria dulce sau orientală, de exemplu, parfumuri care au în compoziție trandafiri sau bergamotă ușor condimentate de tonuri jucăușe de piper, cardamom sau scorțișoară. Îi vei putea surprinde în mod plăcut pe cei dragi cu aceste arome inedite!

Nu uita că, odată cu fiecare parfum pe care îl porți, dezvălui o altă fațetă a personalității tale. Lasă-te învăluită de acordurile dulci, senzuale, armonioase sau jucăușe ale parfumului potrivit pentru fiecare ocazie!

Sursa foto: pixabay.com/photos/bottle-perfume-roses-fragrance-2812214/
Sursa foto: pixabay.com/photos/perfume-bottle-glass-cosmetics-1433654/