Cum alegi o cabină de duș modernă?

Cum alegi o cabină de duș modernă?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricabine de dus
Ultima actualizareLuni 6 septembrie 2021
Vizualizari129

Voteaza & Distribuie

Descriere

O baie modernă este - cu siguranță - una perfect funcțională, dotată cu obiecte sanitare de înaltă calitate, gresie şi faianță cu estetică elegantă, şi mobilier bine compartimentat ce asigură valorificarea spaţiului disponibil.

Cabina de duș este esenţială în orice baie cu aspect inovator. Cu funcţionalitate ridicată şi design elegnat, ea reuşeşte să fie alegerea numărul unu a celor care îşi doresc să beneficieze de un spaţiu perfect optimizat.
Care sunt avantajele unei cabine duș? Cum alegi o cabină de duș modernă? Ce tipuri de cabine sunt în tendinţe? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care încercăm să găsim răspuns în rândurile următoare.

Care sunt avantajele unei cabine de duș?


Vorbind de avantaje, cu siguranță spunem: optimizarea eficientă a spaţiului, delimitarea clară a zonei de duş, a zonei de igienă şi toaletă, funcţionalitate şi consum minim de resurse. Practic, această alternativă este soluția potrivită pentru orice tip de baie, fie că este una spaţioasă, de dimensiuni medii sau mică.

Un alt avantaj este oferit de finisajele deosebite ce permit realizarea unui ambient cald, plăcut și modern în încăpere. Fie că vorbim de cabine duș walk-in, ori de cabine de duș cu cădiţe, toate variantele au elemente moderne ce accentuează o estetică diferită. Cu ajutorul acestora se pot amenaja băi minimaliste, dar elegante, ori băi cu aspect futurist deosebite.

Nu putem uita avantajele legate de resurse. Este confirmat faptul că în timpul unui duş se consumă cantităţi mult mai mici de apă, decât în cazul unei băi realizate în cadă. Astfel, ai ocazia să fii eco-friendly și în același timp, să faci economie.

Varietatea mare de modele de cabine de duș existente în magazinele de specialista poate fi considerată alt avantaj, ajutându-te să descoperi cu uşurinţă varianta compatibilă băii tale.

Cum alegi o cabină de duș modernă?

Primul aspect ce trebuie analizat cu atenție este spațiul. În cazul în care baia nu este generoasă, se poate opta pentru modele standard cu cădiţe duș incluse, ce sunt ușor de montat şi de utilizat. Designul este un alt detaliu important, pe care trebuie să îl verifici. Poți selecta paravanele pentru cabine walk-in, cu design modern, realizate din sticlă transparentă sau mată, ce evidențiază orice amenajare modernă.

Dacă îți doreşti un vibe energizant în baie, te poţi orienta către cabine duș şi paravane cu finisaje metalice negre, albe, sau cromate. Poţi crea contraste şi poţi realiza un ambient rafinat.

Ce tipuri de cabine sunt în tendinţe?


Vorbind de tendinţe, trebuie precizat că sunt apreciate paravanele transparente minimaliste, realizate din sticlă securizată, cabinele de duș pătrate cu detalii metalice ce sunt supuse tratamentelor anticalcar speciale, fapt ce le face uşor de întreţinut, dar şi ușile culisante esenţiale pentru delimitare bine gândită a zonei de duș.