Cum alegi culoarea canapelei din living

Cum alegi culoarea canapelei din living

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricanapele
Ultima actualizareMiercuri 9 decembrie 2020
Vizualizari233

Voteaza & Distribuie

Descriere

Canapeaua este o piesă centrală a casei tale. Ea este cea care „strânge“ prietenii sau familia în jurul ei și locul preferat pentru serile lungi de iarnă, citind sau uitându-te la televizor. Dar, cum îi alegi culoarea potrivită, astfel încât să se adapteze în casa ta, dar și stilului personal?

Îmbin-o în decor

Dacă adaugi canapeaua într-o cameră deja decorată, culoarea acestui obiect de mobilier devine importantă. Integrarea unei canapele noi într-o cameră cu o paletă de culori existentă înseamnă că va trebui să decizi dacă aceasta va fi neutră sau dacă va avea un rol de accent. O variantă ar fi să cumperi o canapea în aceeași culoare cu a peretelui, pentru a da senzația de spațiu mult mai mare. Aceasta este o idee creativă pentru o schemă de culori armonioasă. Un dezavantaj este că în viitor vopsirea diferită a peretelui va fi dificilă. O altă abordare, destul de comună, ar fi să alegi o canapea care să completeze decorul și care să nu fie în centrul atenției, dar nici camuflată în culoarea peretelui. Acesta este motivul pentru care culorile neutre ale canapelei sunt cele mai populare în majoritatea caselor.

Adapteaz-o stilului de viață

Stilul de viață te va ghida către canapeaua potrivită. Dacă găzduiești, deseori, întâlniri familiale sau prietenii se strâng în livingul tău pentru boarding games sau urmărit evenimente sportive, cel mai bine este să alegi o culoare închisă, în tonuri de gri, negru sau maro închis pentru că riscul de a se murdări repede este crescut. Dacă, dimpotrivă, nu primești oaspeți foarte des și ești atent cu mobilierul tău, atunci culorile deschise nu ar trebui să te sperie. Dacă o protejezi cu o pătură de culoare deschisă sau protecție specială, o vei menține ca nouă pentru o perioadă lungă.

Alege o canapea ușor de personalizat

Canapeaua reprezintă o investiție și nu vei dori să o schimbi la fiecare doi ani. De aceea, cea mai bună soluție ca să nu se demodeze rapid sau să nu te plictisești de ea ar fi să o cumperi într-o culoare neutră dar să o personalizezi cu ajutorul pernelor pe care le schimbi constant. Canapelele Vivre se găsesc într-o multitudine de culori și de modele, multe dintre ele fiind potrivite pentru varianta propusă.

Ieși în evidență cu o canapea îndrăzneață

Dacă, pentru tine, canapeaua este piesa centrală de mobilier a casei, atunci scoate-o în evidență. Fie că alegi culori pastelate sau un roșu aprins ori un galben muștar, efectul va fi același - vei atrage atenția asupra acelui loc din casă. Câteva culori îndrăznețe sunt jadul, rubinul sau albastrul închis, în combinații cu materiale precum catifeaua sau pielea. Pune canapeaua în evidență printr-un covor alb sau cu ajutorul unei podele care să îi intensifice materialul și culoarea.

Adapteaz-o membrilor familiei

Componența familiei joacă și ea un rol important. Dacă ai copii, cu siguranță se vor juca pe canapea și în preajma ei și vei avea constant de curățat urme de mâncare sau chiar de vopsea, plastilină și lipici. Dacă te afli în această situație, culorile gri sau negru sunt cele mai potrivite. Murdăria se curăță mai ușor și eventualele pete vor fi mai puțin vizibile.

De asemenea, animalele de companie vor lăsa mult păr, iar culorile deschise sunt mult mai greu de întreținut, deci orientează-te către culori în nuanțe închise.

Sursa foto: vivre.ro