Cum alegi cel mai bun scuter potrivit nevoilor tale?

Cum alegi cel mai bun scuter potrivit nevoilor tale?

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguriscutere
Ultima actualizareLuni 14 noiembrie 2022
Vizualizari58

Voteaza & Distribuie

Descriere

Tot mai multe persoane caută o alternativă economică și practică, dar în același timp sigură, cu ajutorul căreia să se deplaseze prin orașul aglomerat. Traficul tot mai intens și costurile tot mai mari cu mașina au adus în prin plan scuterele, mai departe de utilizarea lor în timpul liber. Așadar, dacă vrei să înlocuiești autoturismul și cauți un mijloc de transport stabil, de folosit pe distanțe scurte și suficient de confortabil, atunci un scuter poate fi soluția. Fie că îl utilizezi pentru delivery, pentru a face naveta la serviciu sau pentru a te plima în timpul tău liber, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi de alegere a scuterului potrivit nevoilor tale.

Bugetul

Dacă te-ai decis să-ți achiziționezi un scuter, primul pas este stabilirea unui buget. Pe piață găsești modele care pornesc de la puțin peste 2.000 de euro și pot depăși 10.000 de euro, în cazul celor mai performante. Ca să știi exact ce ți se potrivește, ține cont de nevoile pe care le ai. Altfel spus, gândește-te cât de des și pe ce trasee vei folosi scuterul și care ar fi modelul care ar corespunde cel mai bine acestor două criterii: bugetul de care dispui și necesitățile pe care le ai.

Motorul scuterului

Dacă analizezi piața, la o primă vedere vei constata că există scutere cu motoare mai mici sau mai mari, costurile crescând proporțional cu capacitatea cilindrică. Motorul cel mai mic este de 50 cc, însă el este de ajuns dacă vrei să ajungi rapid dintr-un loc în altul în traficul din oraș. Gândește-te că nu vei avea nevoie de mare viteză, căci nu-ți va permite oricum aglomerația urbană, deci poate fi o investiție eficientă. Tipul acesta de scuter este preferat de cei care fac livrări la domiciliu de la restaurante.

Dacă vrei totuși un motor cu o putere mai mare, eventual pentru a-l putea utiliza și cu un pasager, atunci ai nevoie de un model ceva mai complex, cu un motor mai mare. Scuterele care au motoare de 150 cc sunt destul de puternice, iar viteza maximă se apropie de 100 km/h. Acesta este potrivit și pentru parcurgerea distanțelor mai lungi, inclusiv în afara orașului. Intră pe Motoboom.ro pentru a găsi modelul de scuter preferat care să corespundă nevoilor tale și care să devină în timp o investiție eficientă și utilă. După ce ți-ai ales scuterul, ai grijă să te echipezi corespunzător, să-ți iei cască de protecție și să ai permis valid pentru această categorie de autovehicule.

Dimensiunea scuterului


Și dimensiunea scuterului este esențială atunci când cauți să alegi un model potrivit nevoilor tale. De exemplu, dacă îl utilizezi în oraș, unde traficul este de obicei aglomerat, ai nevoie să faci în siguranță toate manevrele necesare. Fiind un mijloc de transport pe două roți, echilibrul este cheia, așa că ai grijă cât de mare este. E important să simți confort și siguranță atunci când îl conduci, de aceea îți recomandăm să testezi mai multe și să pui în balanță toate aspectele pozitive și negative pentru fiecare.

Brandul


Bugetul, motorul și dimensiunea sunt aspecte relevante atunci când cauți un scuter potrivit nevoilor tale, însă și brandul intră pe listă. Ca să mergi la sigur, adică să găsești ușor piese de schimb și diverse accesorii, optează pentru mărci cunoscute și fiabile.

Cel mai bun scuter este cel eficient pentru tine și fiabil pe termen lung. Scopul lui este să te ajute să-ți faci treburile în timp scurt, fără să mai fie nevoie să petreci ore în trafic sau căutând loc de parcare.


Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/scuter-asia-asiatic-calatorie-2792992/