Cum alegi cel mai bun model de aparat auditiv la pret accesibil?

Cum alegi cel mai bun model de aparat auditiv la pret accesibil?

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriaparat auditiv
Ultima actualizareJoi 16 septembrie 2021
Vizualizari280

Voteaza & Distribuie

Descriere

Puteti gasi pe piata multe modele de aparate auditive care va pot ajuta sa reveniti la un auz confortabil. Indiferent care este cauza ce v-a adus in situatia aceasta, un aparat auditiv pret accesibil va poate reda partial sau aproape integral auzul, cu singura conditie sa il alegeti pe cel care vi se potriveste cel mai bine.

Cum functioneaza un aparat auditiv pret accesibil

Daca luati in considerare purtarea unui aparat auditiv pret, probabil ca v-ati gandit la toate detaliile colaterale:

  • Cum va arata pe ureche?
  • Oare chiar va ajuta sa va recapatati auzul?
  • Este greu de montat / folosit?

Trebuie sa stiti inca de la inceput ca aparatele auditive nu pot restabili auzul complet. Este important sa fiti constient de aceasta realitate, astfel incat asteptarile dvs. cu privire la purtarea unui aparat auditiv pret accesibil, sa fie rezonabile.

Toate aparatele auditive folosesc aceleasi componente, pentru a transporta sunetele din mediul inconjurator in ureche si a le face mai puternice. Majoritatea aparatelor auditive sunt digitale si toate sunt alimentate cu o baterie, indiferent daca este traditionala sau reincarcabila.

Cu ajutorul unui microfon mic, un aparat auditiv pret accesibil colecteaza sunetele din mediu. Apoi, un cip de computer, impreuna cu un amplificator, converteste sunetul primit intr-un cod digital. Acesta analizeaza si ajusteaza sunetul, in functie de pierderea auzului specifica de care suferiti, de nevoile de ascultare pe care le aveti si de nivelul sunetelor din jurul dvs. Semnalele amplificate sunt apoi convertite in unde sonore si livrate catre ureche cu ajutorul unui receptor.

Aparatele auditive variaza in ceea ce priveste modelul, caracteristicile, pretul, dimensiunea si modul in care sunt asezate in ureche. Puteti afla in continuare care sunt cele mai importante modele de aparat auditiv pret accesibil, incepand cu cel mai mic, care este si cel mai putin vizibil in ureche. Producatorii de aparate auditive continua sa realizeze modele de dimensiuni cat mai mici, astfel incat sa vina in intampinarea persoanelor care nu isi doresc sa fie vizibila situatia in care se afla, respectiv faptul ca nu mai aud. Indiferent de dimensiunea lui, un aparat auditiv pret accesibil va poate ajuta sau nu, in functie de specificul afectiunii dvs. si de ceea ce va doriti sa obtineti de la el.

  • Aparat auditiv complet in canal

Este un aparat minuscul, special modelat pentru a se potrivi in canalul urechii. Imbunatateste cazurile de pierdere a auzului usoare pana la moderate, la adulti. Printre cele mai importante caracterisitici ale acestui aparat auditiv pret accesibil, se numara:

  • Aparat auditiv in canal

Acest gen de aparat auditiv pret accesibil este modelat la comanda si se potriveste partial in canalul urechii. Modelul poate imbunatati o pierde a auzului usoara pana la moderata, la adulti. Principalele proprietati sunt:

  • Aparat auditiv in ureche

Numit si intraculicular, acest aparat auditiv pret accesibil, este realizat la comanda in doua variante: una care umple cea mai mare parte a zonei in forma de bol a urechii exterioare si una care umple doar partea inferioara. Ambele sunt utile pentru persoanele care au o pierdere a auzului usoara pana la severa si sunt disponibile cu microfoane directionate (sunt dotate cu doua microfoane, pentru un auz mai bun in conditii de zgomot). Alte proprietati:

  • Aparat auditiv in spatele urechii

Se agata deasupra urechii sprijinindu-se pe spatele ei. Un tub conecteaza acest aparat auditiv pret accesibil la o casca personalizata care se potriveste in canalul urechii. Acest model este potrivit petnru persoanele de toate varstele dar si pentru cei cu aproape orice tip de pierdere a auzului.

Achizitioneaza din locul potrivit

Montarea oricarui aparat auditiv pret accesibil necesita o timpanograma, mai multe informatii despre aceasta procedura puteti gasi pe wesound.ro