Cel mai bun sac de box: Cum alegi un astfel de produs dedicat antrenamentelor cardio?

Detalii

CategoriiSport
Taguribox
Ultima actualizareMiercuri 26 august 2020
Vizualizari547

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cu siguranță un sac de box îți este indispensabil atunci când practici sporturi de contact precum box, kickboxing sau MMA, dar nu este o regulă. Un sac de box este de ajutor și dacă nu faci unul dintre aceste sporturi, dar îți dorești să scapi de kilogramele în plus, să te menții în formă sau să îți îmbunătățești tonusul. Exercițiile la sacul de box sunt un extraordinar antrenament cardio și te vor scăpa de plictisitoarea bandă sau bicicletă. Acest antrenament nu este la fel de monoton pentru că loviturile cu pumnul nu contribuie doar la creșterea forței, ci și la eliberarea tensiunilor și energiilor negative pe care le-ai acumulat.

Așa cum spuneam și mai sus, antrenamentul cu sacul de box are numeroase beneficii: tonifiază mușchii, îmbunătățește forța și precizia, crește rezistența la efort și menține un sistem cardiovascular sănătos. Indiferent că ești sportiv de performanță sau nu, ca să te bucuri de toate acestea trebuie să știi cum să alegi un sac de box. De aceea, îți venim în ajutor cu o serie de sfaturi care să te ajute să-ți iei un sac sau mai mulți saci de box de calitate potriviți nevoilor tale.

Dimensiunea


Sacii de box vin în mai multe variante de greutate și lungime, iar în funcție de aceste două aspecte te pot ajuta să-ți exersezi mai bine anumite părți ale corpului și loviturile. Greutatea acestora oscilează între 20-55 de kilograme, iar înalțimea pornește de la 40 de centimetri și poate ajunge la 120 centimetri.

Forma

Sacii de box vin în mai multe forme de care ar trebui să ții cont în funcție de antrenamentul pe care ți-l dorești:

  • Sacul clasic greu cilindric are una dintre cele mai cunoscute forme. Cu o suprafață mare în care pot fi aplicate lovituri atât de pumni, cât și de picioare, este făcut să reziste unui impact extrem de dur. Este excelent pentru perfecționarea tehnicii de lovire, coordonării și preciziei. În schimb, acesta are cea mai puțină mobilitate, de aceea nu vei putea exersa foarte mult repoziționarea între lovituri.
  • Sacul pară și sacul lacrimă au o formă ușor asemănătoare, sacul lacrimă fiind ușor mai alungit și cu o suprafață de contact puțin mai mare. Ambele favorizează mișcările de trunchi și picioare, iar asta te va ajuta în antrenamentul cardio. Sunt recomandate pentru mișcările laterale așa cum sunt croșeele și pentru îmbunătățirea eschivelor.
  • Sacul uppercut este mai gros în partea de sus și se subțiază în partea de jos. După cum îi spune și numele acesta este special conceput pentru a exersa loviturile de uppercut, dar asta nu exclude practicarea și altor tipuri de lovituri de braț sau de picior.
  • Sacul manechin are o forma ce imită corpul uman, pentru a îmbunătăți loviturile la puncte fixe, corectitudinea acestora și precizia.

Materialul

Există două tipuri de material din care poți alege: pielea naturală sau cea artificială. Pielea naturală de obicei rezistă mai mult în timp, însă tehnologia a avansat destul de mult astfel că și pielea artificială este destul de groasă și rezistentă. Asigură-te că sacul de box pe care îl vei alege are o umplutură uniformă care să amortizeze șocurile și greutatea. De asemenea, acordă atenție și lanțurilor de prindere care trebuie să fie foarte rezistente.

Fie că alegi un sac pentru acasă sau pentru sală, pune accent pe calitate și astfel vei avea siguranța că te poți bucura de antrenamentele la acesta mult mai mult timp.

Sursa foto: pexels.com/photo/woman-in-gray-tank-top-and-black-leggings-4754002/