Cum alegem un generator electric?

Cum alegem un generator electric?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurigeneratoare electrice
Ultima actualizareVineri 27 august 2021
Vizualizari259

Voteaza & Distribuie

Descriere

Actualmente ne este cam greu să ne imaginăm viața fără electricitate. Într-un număr mare de situații precum o pană de electricitate sau o locuință exclusă din rețeaua electrică, este o unealtă indispensabilă.

Descoperă care sunt cele mai importante puncte de luat în considerare în alegerea unui generator electric.

Puterea generatorului electric

Pe lângă placa compactoare, s-ar putea să ai nevoie pentru locuința ta de un generator electric. În momentul în care vrei să alegi un generator electric, este imperativ să identifici nevoile de putere pe care generatorul ar urma să o suporte în momentul în care este pus în funcțiune. Acest aparat este caracterizat de ceea ce poartă numele de putere de ieșire, măsurată în Watts, care corespunde cantității de energie pe care o poate furniza.

Aceasta din urmă va determina numărul de lumini și de aparate pe care le poți branșa simultan la generatorul electric. Pentru a putea identifica puterea necesară, începe prin a întocmi o listă cu aparatele electrice de care nu te poți lipsi atunci când curentul este tăiat, după care adună puterea maximă și multiplică totul cu 1,20 pentru a avea o idee cu privire la grupul electrogen adaptat locuinței tale.

Utilizarea generatorului

Există mai multe tipuri de generatoare electrice. Fiecare din ele răspunde la o întrebuințare precisă. Generatorul de rezervă este instalat în permanență și se poate porni automat în caz de pană. Montarea sa trebuie asigurată de către un profesionist. Grupul electrogen portabil și generatorul inverter pot fi deplasate cu deosebită ușurință. Se pot folosi oriunde, însă niciodată într-un spațiu închis din cauză că pot produce rapid nivele mortale de monoxid de carbon. Mai complex, mai silențios și mai eficient decât generatorul portabil, generatorul invertor este mai scump decât primul, cu o putere egală.

Ergonomia generatorului de curent

Există mai multe puncte de luat în considerare atunci când vorbim despre ergonomia unui generator electric: sonoritatea sa, greutatea, autonomia și tipul de pornire. În termeni de sonoritate, dat fiind faptul că nivelul sonor pe care un grup electrogen îl poate emite variază între 70 și 100dB, putem spune că nimic nu este mai bun decât un generator electric silențios. Însă, acest gen de material este de obicei scump.

În privința greutății, posibilitățile sunt aproape nule datorită faptului că greutatea este proporțională cu puterea generatorului. În schimb, specialiștii recomandă generatoarele transportabile, montate pe roti.

Autonomia este importantă, pentru a evita încărcatul frecvent al rezervorului. De menționat este că cel mai bine ar fi să optezi pentru o pornire electrică sau la cheie.