Cum alegem patul potrivit pentru copii?

Cum alegem patul potrivit pentru copii?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguripaturi
Ultima actualizareMarti 9 noiembrie 2021
Vizualizari206

Voteaza & Distribuie

Descriere

Confortul și siguranța sunt cu atât mai importante când vine vorba despre sănătatea celor mici, așadar nu este de mirare că veți dori să achiziționați doar cele mai bune produse de pe piață. Și totuși, cum le puteți identifica? Aflați din rândurile următoare care sunt criteriile de bază în procesul de alegere a patului pentru copii.

Țineți cont de materialele folosite

De departe cea mai mare pondere în această alegere o au materialele folosite la fabricarea patului. Calitatea acestora va determina durabilitatea, confortul, aspectul, dar și sănătatea copilului dumneavoastră. Cel mai bun material recomandat este lemnul masiv, fiind foarte rezistent în timp și capabil să susțină o greutate mai mare. Aspectul este de asemenea unul foarte plăcut și cald. Mizați cu încredere pe lemnul de fag sau stejar.

Metalul este de asemenea folosit, și acesta fiind destul de rezistent și fiind capabil să susțină o greutate ridicată. Pe ultimul loc avem PAL-ul, datorită siguranței scăzute pe care o prezintă. Noi recomandăm alegerea celor mai bune materiale, adică lemnul masiv. Mare atenție și la finisaje, recomandate fiind cele pe baza de apă și uleiuri organice! Pentru a evita orice fel de riscuri, asigurați-vă că acestea sunt certificate Greenguard Gold.

Țineți cont de vârsta copilului și greutatea sa

Desigur că va fi nevoie sa luați în calcul vârsta, constituția, dar și greutatea copilului atunci când veți alege un pat pentru el, aceste aspecte influențând designul și estetica patului, dar și elementele de siguranță. În ceea ce privește partea de estetică, de preferat este ca juniorul să fie încântat de mobila care-i populează camera, așadar nu ezitați să-i cereți părerea și să-i faceți pe plac dacă alege o tematică anume. Pe măsură ce crește veți putea alege împreună un model de pat care să îndeplinească și alte nevoi, precum spațiul de depozitare. Alegeți o firmă care se ocupă de mobilier la comandă dacă vreți un pat pentru copii cu adevărat special și pe gustul dumneavoastră, dar și al celui mic!

Greutatea și vârsta trebuie luate în calcul deoarece specificațiile paturilor sunt diferite, iar ignorarea lor poate duce la afectarea confortului copilului sau la deteriorarea timpurie a patului. O altă opțiune constă în achiziționarea unui pat convertibil când este bebeluș, care poate fi folosit întreaga viață. Kit-ul de conversie potrivit poate transforma un pătuț de bebeluș într-un pat de 140 x 200 cm.

Siguranța vine pe primul loc, așadar nu ezitați să investiți în sertare cu funcție de siguranță pentru copil și paturi care au îmbinare în coadă de rândunică. Dacă cel mic are un somn agitat, nu excludeți nici achiziționarea unor bare de protecție, grilaje sau laterale detașabile. Mare atenție la aceste detalii mai ales dacă achiziționați un pat înalt sau unul supraetajat. Marginile patului trebuie de asemenea să fie rotunjite și netede, de preferat fiind să evitați și accesoriile în relief, dacă sunt ascuțite.

Asigurați-vă de asemenea că patul achiziționat respectă normele de siguranță și standardele de calitate UE. Aceste produse sunt marcate cu CE și reprezintă garanția faptului că toate materialele folosite în procesul de fabricație sunt de bună calitate și nu vor fi toxice pentru cel mic.

Țineți cont de preț și garanție


Adevărul este că prețul chiar va fi relevant atunci când ne dorim un produs de calitate și exclusivist. Un produs mai ieftin cel mai probabil nu va respecta toate standardele și criteriile expuse mai sus, deci nu-i va oferi copilului dumneavoastră confortul cuvenit, iar pe termen lung s-ar putea chiar să-i dăuneze. Un buget mai mare se va dovedi o investiție în siguranța copilului! De asemena, nu vă sfătuim să achiziționați produse fără garanție de la producător, deoarece acestea vor fi cel mai probabil foarte slab calitative.

Iată câteva criterii de care puteți ține cont pentru a achiziționa un pat pentru copii potrivit și care să fie și o investiție pe termen lung.

Sursa foto: drive.google.com/file/d/1_8VztIAx-9elA9aZBJq2sPM-etVVwamP/view