Cum alegem bilele de airsoft?

Cum alegem bilele de airsoft?

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriRomania
Ultima actualizareMiercuri 27 aprilie 2022
Vizualizari101

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bilele de airsoft sunt parte integrantă din echipamentul de bază al jucătorului de airsoft. Alegerea bilelor are un impact asupra preciziei cu care țintești, asupra distanței parcurse de bilă dar, în egală măsură asupra întreținerii unei replici airsoft. Bilele alese vor avea în egală măsură un impact asupra mediului deoarece, în general, nu se culeg bilele după o partidă de airsoft.

Din motive de siguranță, este indispensabil să cunoști bilele adaptate pentru fiecare tip de replică. Există diferite modele de bile airsoft, acestea se diferențiază prin materialul din care sunt fabricate, prin greutate, prin diametru, preț dar sunt în egală măsură concepute în funcție de replicile în care vor fi utilizate.

Cum se folosesc bilele airsoft?

Atunci când vrei să practici airsoft, este indispensabil să dispui de material de calitate pentru ca experiența de jucător să fie una optimă. Pentru asta, trebuie să alegi o bilă airsoft de calitate pentru a evita surprizele neplăcute. Fie că ai practicat de mai multe ori deja această activitate, fie ești încă debutant, pentru unii, alegerea bilelor airsoft este o veritabilă bătaie de cap. Nu te panica, în cele ce urmează vei descoperi care sunt capcanele de evitat pentru a găsi bile airsoft de calitate.

Este important să alegi un site de specialitate pentru a achiziționa aceste bile airsoft. Optează pentru mărci cunoscute în domeniu și care îți vor asigura o calitate a jocului de neegalat. Dacă vrei precizie în timpul jocului îți recomandăm să optezi pentru bile mai grele deoarece vor fi mai stabile. În momentul în care îți alegi bilele airsoft trebuie și să determini dacă dorești să joci în locuri mai luminoase sau în obscuritate. În plus, pe lîngă bilele airosft potrivite, mai ai nevoie și de echipamentul corespunzător precum bocanci militari.

Diferitele tipuri de bile airosft în funcție de materialul de fabricație și greutate


Există diferite gramaje și diferite diametre pentru o bilă airsoft, fiecare cu propriile sale caracteristici. Bilele mai grele și mai groase în diametru spre exemplu sunt ideale pentru tragerile la distanță pentru a evita ca vântul să nu influențeze în vreun fel traiectoria bilei. Astfel, regăsim mai multe tipuri de bile airsoft:

  • Bilele airsoft trasoare permit efectuarea unor partide nocturne și observarea traiectoriei bilei după o tragere. Sunt muniții destul de puțin utilizate, nu sunt atât de populare însă care pot fi interesante în privința unor moduri de joc.
  • Bilele airosft biodegradabile sunt cele mai folosite bile de pasionații de airsoft. Sunt în general albe și nu lasă produse toxice în natură.
  • Bilele airosft din aluminiu sunt destinate antrenării la țintă. Unii joacă cu bile din aluminiu însă acestea sunt mai dureroase la un impact și nu sunt foarte prietenoase cu mediul înconjurător.

Greutatea bilelor airsoft


  • Bilele de 0,12 g sunt cele mai ușoare însă precizia lor este redusă din cauza greutății. Sunt recomandate pentru replicile mai puternice.
  • Bilele de 0,20 g sunt cele mai folosite. Sunt destul de grele pentru a permite o precizie ridicată.
  • Bilele de 0,23 g sunt cele mai bune și cele mai recomandate pntru replicile AEG de calitate.
  • Bilele de 0,25 g sunt extrem de grele, precise și mai degrabă recomandate pentru sniperii Airsoft.
  • Bilele de 0,28 g sunt și ele grele și adaptate pentru trasul la distanță mare.

Care este diametrul bilelor Airsoft?

Majoritatea jucătorilor de Airsoft folosesc bile airsoft cu un diametru de 6mm. Unii jucători, în special jucătorii care folosesc replici lungi, de tip sniper, folosesc bile airsoft cu un diametru de 8 mm. Alege bilele airsoft în funcție de calitate și în funcție de preț Prețul bilelor airsoft este destul de abordabil însă calitatea nu este aceeași. Trebuie să te asiguri că bilele sunt de calitate. Dacă nu sunt de calitate, replica folosită riscă să se deterioreze.