Cruzimea fata de animale

Cruzimea fata de animale

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5323

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cruzimea fata de animale nu ar trebui sa mai reprezinte o realitate in secolul XXI insa, din pacate, in era modernitatii, a drepturilor omului si ale animalelor, astfel de fapte abominabile inca mai au loc. Mai mult decat atat, acest aspect este pus pe locurile secundare in ceea ce priveste actiunile umanitare, ceea ce sporeste numarul cazurilor de tortura a animalelor, ignoranta, neglijenta si lipsa de asumare a responsabilitatii fata de ele. Iata de ce trebuie sa intelegem ca natura a pus dintotdeauna semnul egal intre oameni si animale si ca impartim resursele si habitatul cu restul speciilor.
Stop cruzimii fata de animale


Stop cruzimii fata de animale!
Lipsa constientizarii si a informatiei

Intr-adevar, vremurile cand ocupatia de baza a omului era vanatul au trecut de mult iar noi ne-am afirmat ca rasa superioara in ierarhizarea lantului trofic. Insa nu trebuie sa uitam ca superioritatea noastra, ca rasa, inseamna in primul rand coabitarea in perfecta armonie cu natura, fara a o distruge, si protejarea ei, pentru ca traim intr-o interdependenta cu tot ceea ce ne inconjoara. In plus, ratiunea si umanitatea sunt atributele care ne disting clar de restul mamiferelor. Cum pot ele prevala asupra comportamentului iresponsabil al oamenilor fata de animale si cum putem opri actele de cruzime comise?


Una dintre marile probleme o reprezinta hainele de blana naturala care presupun, in mod evident, uciderea animalelor. Pentru a pastra intacta blana si pielea acestora, animalele sunt ucise cu cruzime prin metode inimaginabile. Multe tari nu au o legislatie concreta care sa reglementeze strict acest domeniu, ceea ce da o libertate de actiune nepermisa celor care se ocupa cu acest domeniu. Statisticile indica faptul ca peste 2 milioane de pisici si caini au fost ucisi in China si Hong Kong pentru blana.
Renuntati la blanurile naturale


Renuntati la blanurile naturale
De asemenea, mii de delfini sunt omorati in apele daneze, intr-un ritual barbar care marcheaza trecerea de la adolescenta la maturitate a tinerilor din aceasta tara. Acest ritual contrasteaza puternic cu ideea de modernitate a epocii in care traim si cu standardele inalte de viata din aceasta tara nordica. O alta problema spinoasa o reprezinta vanatoarea de foci, ce a redus substantial numarul exemplarelor in viata.


Informatii pe care trebuie sa le cunoastem in legatura cu cruzimea fata de animale

Ca membri ai unei societati moderne, trebuie sa cunoastem cateva informatii in legatura cu cruzimea fata de animale. In primul rand, chiar si neglijenta neintentionata este condamnabila. Spre exemplu, muncitorii din abatoare ignora faptul ca puii de gaina traiesc in conditii neigienice si in spatii mult prea mici pentru numarul mare de exemplare crescute.
Ingrijiti-va animalul de companie


Ingrijiti-va animalul de companie cu un maxim de responsabilitate
Animalele de la circ au si ele parte de portia lor de cruzime. Sunt batute, biciuite, ranite si apoi obligate sa presteze in fata spectatorilor, cu ranile acoperite de pelerine stralucitoare. Soarecii si hamsterii sunt victimele industriei cosmetice. Sunt supusi testelor, expusi la o multitudine de substante, unele dintre ele toxice si chiar fatale.


Statistici privind cruzimea fata de animale

Statisticile privind cruzimea fata de animale ne ingrozesc. In 2009, s-au semnalat 832 de cazuri de tortura asupra animalelor in Statele Unite ale Americii. Anual, 10 000 de caini bull dog, una dintre cele mai agresive rase din lume, mor in urma luptelor organizate de stapani. 13% din cazurile de cruzime fata de animale provin in urma violentei, iar 70% din cei care au realizat aceste acte de cruzime au antecedente. Tot in SUA, 1,13 milioane de animale sunt folosite in testari si cercetare in fiecare an. Estimarile oamenilor de stiinta ne informeaza ca peste 100 de specii de animale dispar in fiecare zi.


Ce putem face noi, ca oameni, impotriva cruzimii fata de animale?

Sta in puterea noastra sa reducem cazurile de cruzime fata de animale. Nu trebuie neaparat sa fim iubitori de animale, ci doar sa dam dovada de putina umanitate. Informati-va in legatura cu autoritatile pe care trebuie sa le contactati daca descoperiti un caz de cruzime fata de animale in zona dumneavoastra. Fie apelati la politie, fie la una dintre organizatiile care se ocupa cu protectia animalelor.
Cumparati doar produse cosmetice netestate pe animale


Cumparati doar produse cosmetice netestate pe animale
Informati-va copiii in legatura cu importanta animalelor si educati-i in spiritul protejarii si respectarii acestora. Sprijiniti in orice fel puteti organizatiile si adaposturile de animale din zona in care locuiti, atat financiar prin donatii, cat si prin munca voluntara pe cate o puteti presta in cadrul acestora. Si cel mai important lucru, ingrijiti-va cu un maxim de responsabilitate animalele pe care le aveti.


Raportati intotdeauna autoritatilor persoanele pe care le banuiti de cruzime fata de animale. Nu uitati ca un animal abuzat poate deveni periculos si poate ataca daca se simte amenintat. Ignoranta oamenilor se poate intoarce impotriva lor sau, si mai rau, impotriva copiilor.