Contraindicatii pentru laptisorul de matca

Contraindicatii pentru laptisorul de matca

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9316

Voteaza & Distribuie

Descriere

laptisor-de-matcaLaptisorul de matca este o substanta speciala produsa in glandele salivare ale albinelor tinere, care atunci cand este data unor larve, acestea devin albine regine. Aceasta metamorfoza biologica remarcabila a larvelor este o demonstratie a puterilor nutritionale ale laptisorului de matca. Larvele hranite cu aceasta substanta dezvolta caracteristici superioare, cresc de doua ori mai mari si au o durata de viata cu pana la treizeci de ori mai mare decat a larvelor hranite cu o dieta conventionala.Laptisorul de matca este o substanta completa care ofera aproape fiecare element nutritiv necesar pentru o dieta sanatoasa. In total au fost izolate: 16 vitamine, 16 minerale, 18 enzime, 18 proteine si aminoacizi si 28 de elemente suplimentare asortate.


Alergii

# Persoanele alergice la intepaturile de albine sau la miere ar trebui sa evite folosirea laptisorului de matca, deoarece poate provoca eruptii cutanate severe pe tot corpul, poate induce socul anafilactic si poate provoca chiar moartea.


Astm

# Nu este neobisnuit ca astmul sa fie declansat de anumite particule de polen. S-au intalnit cazuri in care astmul a fost declansat si de laptisorul de matca, deoarece acesta stimuleaza spasme in plamani, cauzand probleme bronsice. Se recomanda sa nu luati laptisor de matca, daca va luptati cu astmul sau bronsita in mod regulat.


Avertismente

# Pentru ca albinele aduna polenul din toate tipurile de flori, ar trebui sa folositi laptisorul de matca cu prudenta, mai ales daca va luptati cu alergii sezoniere cauzate de polen. Desi este posibil sa nu fiti direct alergic la albine sau la miere, polenul luat de la anumite flori poate provoca o reactie alergica.