Condimente si beneficiile lor pentru sănătate

Detalii

CategoriiAlimentatie
Taguricondimente, sanatate
Ultima actualizareMarti 11 octombrie 2022
Vizualizari225

Voteaza & Distribuie

Descriere

Încă din cele mai vechi timpuri unele plante au fost folosite pentru calitățile lor benefice pentru sănătate, iar în timp mare parte dintre ele au devenit Ci parte componentă a alimentației. Beneficiile condimentelor completează aportul adus de fructe și legume, iar din acest motiv ele sunt în prezent nelipsite din alimentație. Iată câteva dintre cele mai cunoscute condimente și beneficiile acestora pentru sănătate.

Ghimbir pentru sănătatea inimii

Ghimbirul este unul dintre cele mai apreciate condimente pentru gustul său bun, care aduce cu sine aroma delicioasă a Asiei. Ghimbirul este deosebit de recomandat persoanelor care suferă de afecțiuni cardiace, deoarece ajută la stimularea circulației sangvine. În același timp ghimbirul este foarte util în timpul sarcinii, deoarece are proprietăți de combatere a senzației de greață, dar și proprietăți de combatere a balonării și de reducere a durerilor.

Curcuma pentru o digestie eficientă

Curcuma este unul dintre simbolurile care reprezintă cel mai bine India. Curcuma este un condiment deosebit de eficient pentru realizarea proceselor digestive, însă în același timp are efect benefic și pentru alte afecțiuni. Spre exemplu, curcuma protejează împotriva cancerului de prostată, împotriva fibrozei chistice sau împotriva afecțiunilor reumatice.

Busuioc pentru o aromă inconfundabilă

Busuiocul este una dintre cele mai cunoscute plante aromatice folosită ca un condiment pentru mâncăruri. Busuiocul are o aromă excepțională, perfectă pentru mâncăruri și mai ales pentru paste, dar și pentru sănătate. Busuiocul este benefic pentru probleme respiratorii, pentru reducerea senzației de greață și pentru probleme de digestie.

Șofranul pentru prevenția cancerului

Șofranul este cunoscut ca fiind cel mai scump condiment din lume. Cel este și mai uimitor este faptul că șofranul este realizat din stigmatele florii de Crocus sativus, așadar vorbim despre o adevărată esență tare ținută în ”sticluțe mici”. Șofranul are un efect benefic în ceea ce privește prevenția împotriva cancerului, prin eliminarea celulelor care proliferează spre apariția tumorilor. De asemenea șofranul este benefic pentru inimă și pentru sistemul circulator, este eficient pentru digestie și reduce posibilitatea apariției tulburărilor depresive.

Cimbrul pentru un efect antibacterian

Dincolo de gustul delicios și de aroma suavă pe care o oferă fripturilor de orice tip, cimbrul este excelent pentru sănătate datorită rolurilor sale deosebite. Cimbrul are rol antibacterian și antiseptic, fiind foarte util în cazul răcelilor și a altor afecțiuni respiratorii. Cimbrul este deosebit de eficient pentru tratarea tusei și pentru prevenirea episoadelor de afecțiuni bronșice.

Rozmarin pentru sănătatea pielii și a părului

Rozmarinul este unul dintre cele mai parfumate condimente, iar efectele sale sunt deosebit de utile pentru sănătate. Spre exemplu, rozmarinul ajută la creșterea părului și la detox interior, la păstrarea tinereții și la menținerea circulației sângelui în parametri normali. Rozmarinul este benefic de asemenea pentru memorie și pentru dezvoltare cognitivă.

Condimentele sunt așadar un ajutor pentru sănătate, dincolo de a fi produsele care dau gustul preparatelor culinare cu care ne delectăm papilele gustative în fiecare zi. Alege așadar să te documentezi cu privire la beneficiile pe care ți le oferă condimentele și să le încerci pe fiecare în parte pentru a descoperi arome noi.

Sursa foto: cdn.contentspeed.ro