Concursul Can Art&Design Festival a premiat câştigătorii

Detalii

CategoriiCultura
TaguriBucuresti
Ultima actualizareSambata 9 decembrie 2017
Vizualizari1066

Voteaza & Distribuie

Descriere

Asociaţia Alucro a premiat câştigătorii celei de-a patra ediţii a concursului Can Art&Design Festival, desfăşurat în perioada septembrie – decembrie 2017, cu scopul de a sprijini creativitatea celor atraşi de domeniul reciclării creative şi designului, dar şi de a contribui la creşterea importanţei reciclării dozelor din aluminiu în viziunea populaţiei în ansamblu.

Premiile au fost acordate în cadrul Galei Every Can Counts, organizată pentru al doilea an la rând cu scopul de a reuni atât câştigătorii competiţiei de design, cât şi reprezentanţi ai companiilor, colectorilor şi partenerilor care ajută la desfăşurara programului european Every Can Counts în România, sub umbrelă căruia s-a desfăşurat concursul.

Can Art&Design Festival a reunit o divesitate de lucrări înscrise în cele patru secţiuni - Can Bag Design, Design, Hand-made Adulţi şi Hand-made Copii. Secţiunea Can Bag Design a avut ca temă realizarea unui design de sacoşă care să ilustreze concepţia artistului asupra reciclării dozelor din aluminiu. Câştigătoare a fost lucrarea realizată de Patrisia Marian, care a considerat că „Într-o lume de poveste nimic nu se pierde. Cu puţină creativitate, orice creatură îşi va gasi un adăpost, un prieten şi o modalitate de a păstra lumea care îl înconjoară într-o stare bună.”.

Pentru Secţiunea Design, a cărei temă a fost realizarea unui obiect din doze care să aibă utilitate practică, juriul a ales câştigătoare lucrarea „Metallic Bloom”, un colier cu un design modern, nonconformist, născut din îmbinarea creativă a materialelor, realizat de Alexandra Florea.

Secţiunile Hand-made Copii şi Hand-made Adulţi au avut ca tema „Can City” sau realizarea unor obiecte din doze care să se înscrise în arhitectura urbană. Alexandra Putineanu a impresionat cu lucrarea „Greenhouse”, înscrisă la secţiunea Hand-made Adulţi, iar lucrarea realizată de Nicolae Mareş, reprezentând „Catedrala Notre-Dame de Paris” a fost aleasă câştigătoare la secţiunea dedicată copiilor.