Combustia interna spontana - victime arse din senin

Combustia interna spontana - victime arse din senin

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2985

Voteaza & Distribuie

Descriere

Despre oameni care au luat foc fara un motiv explicabil s-au nascut o serie de teorii. Ce s-a intamplat cu ei? Ce stim astazi despre combustia interna spontana?
combustia interna spontana


Combustia interna spontana nu are cauze clare
Cazuri celebre de combustie interna spontana

Mary Reeser: in 2 iulie 1951, gazda Pansy Carpenter a mers la usa ei, ca sa-i transmita un mesaj. Cand a pus mana pe clanta, s-a mirat ca era foarte calda. Intrand in apartament, i s-a dezvaluit o imagine socanta: Mary Reeser area doar cenusa! Numai coloana si piciorul stang (cu papucul pe el!) i-au ramas intregi. Nici din scaunul pe care sedea nu a mai ramas decat scrumul! Politistii sositi la fata locului au mai avut cateva surprize: nu a ars nimic decat ce se afla in jurul femeii, desi toata casa putea lua foc. Cazul nu are explicatii pana in ziua de azi.
combustia interna spontana


mary Reeser, victima combustiei interne spontane
Untura pe pereti!

Primele relatari despre o combustie interna spontana avem din anii 1700. De atunci, s-au inregistrat sute de cazuri in care au ars oameni din motive nestiute. Care sunt semnele care arata o combustie interna spontana:  • nu se gaseste cauza incendiului, corpul se aprinde din senin si arde necontrolat;


  • flacarile cuprind doar corpul, se intampla ca scaunul sau patul pe care statea victima sa scape nevatamat;


  • din corpul victimei nu ramane decat cenusa, se intampla insa ca un picior sau o mana sa scape de flacari;


  • arderea e atat de intensa incat victima nu se poate salva cu propriile puteri;


  • pe pereti sau in apropierea victimei arse raman urme de grasime respingatoare.


Helen Conway - alt caz celebru

A ars in 21 de minute! Ramasitele femii au fost gasite de un pompier, pe numele sau Robert Meslin, in 8 noiembrie 1864, in Pennsylvania. Pompierii sositi la fata locului au gasit doua picioare stand intr-un fotoliu, restul corpului fiind facut scrum, si... o mare de grasime arsa.
combustia interna spontana


Combustia interna spontana nu este un fapt dovedit stiintific
Victime arzand ca o lumanare... intoarsa pe dos

Desi multi pompieri si alti membri ai unor echipe de interventie au relatat episoada incredibile, combustia interna spontana inca nu este un fapt dovedit stiintific. S-au nascut insa tot felul de teorii, care incearca sa explice acest fenomen. Cea mai plauzibila dintre toate pare a fi ideea efectului-fitil. Potrivit acesteia, omul imbracat in haine este ca o lumanare intoarsa pe dos: fitilul il reprezinta imbracamintea, iar ceara e grasimea din corpul uman. E de-ajuns ca o scanteie sa aprinda vesmintele, aprinzand apoi instantaneu grasimea din corp, arzand totul.