Combinezoane de protecție de unică folosință: tipuri & utiliări

Combinezoane de protecție de unică folosință: tipuri & utiliări

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriRomania, sanatate
Ultima actualizareMiercuri 3 noiembrie 2021
Vizualizari124

Voteaza & Distribuie

Descriere

Secolul 21 a venit cu provocări pentru toată lumea, mai ales în ceea ce privește domeniul industrial întrucât acesta s-a dezvoltat semnificativ. Fie că ne gândim la industria farmaceutică și implicit la procesul chimic din spatele creării medicamentelor, fie că ne raportăm la industria agro-alimentară, fie că discutăm despre domeniul medical, siguranța angajaților și a celor implicați în tot acest proces tehnologic trebuie să fie pe primul loc întotdeauna.

În calitate de angajator, calitatea produselor și a serviciilor rezultate este necesar a fi la standarde ridicate, reflectând totodată implicarea și responsabilitatea companiei în cauză față de cei din jur. Astfel, producătorul MISSENA vă pune la dispoziție o gamă largă de combinezoane medicale de protecție de unică folosință, destinate a asigura siguranța și bunăstarea angajaților dumneavoastră.

La un simplu click distanță, descoperim că există 5 tipuri de combinezoane de protecție de unică folosință.

Primul tip de combinezon este cel SPP de 20 de grame ce face parte din categoria întâi de protecție. Combinezonul este disponibil pe culoarea alb, având avantajul că mărimea este universală, fiind așadar size friendly. De asemenea, el se poate regla în jurul taliei pentru o mai bună stabilitate deoarece este prevăzut cu un elastic. Acest combinezon dispune de închidere cu fermoar pe partea din față, oferind mobilitate celui care-l poartă. Prețul este foarte avantajos (aproximativ 12 lei/bucată cu TVA inclus ) și bineînțeles că ar trebui adus în discuție faptul că acest combinezon este proiectat în conformitate cu normele europene - directiva 93/42/EEC.

Cel de-al doilea tip de combinezon pe care cei de la MISSENA vi-l pun la dispoziție este combinezonul SMS de 35 de grame. La fel ca și combinezonul SPP, și cel SMS este conceput într-o mărime universală, culoarea fiind aceeași, respectiv alb. Referitor la materialul din care aceste două combinezoane sunt realizate, este vorba de polipropilenă, un material textil moale, nețesut ce asigură o protecție ridicată împotriva prafului, a murdăriei, cât și a substanțelor lichide pe o perioadă scurtă de timp. Acest combinezon se închide tot cu fermoar pe partea din față, iar talia este ajustabilă întrucât dispune de un elastic. Prețul combinezonului SMS este de 13 lei/bucată cu TVA inclus, fiind conceput în mod implicit în concordanță cu directivele europene.

Pe când aceste doua combinezoane sunt ideale în industria agricolă, mecanică, cât și alimentară, următoarele combinezoane pot fi utilizate în medii în care angajatul este expus unui risc mai ridicat, raportându-ne la contactul cu substanțe mult mai nocive. Astfel, următoarele combinezoane sunt potrivite pentru industria chimică și biologică cu precădere.

Primul combinezon de acest tip este combinezonul ALPHATEC 2000 ce face parte din categoria combinezoanelor ce asigura protecție de gradul 3. Față de combinezoanele prezentate anterior, acesta promite o protecție înaltă împotriva particulelor biologice, cât și a substanțelor chimice aflate în stare lichidă. Materialul din care acesta este conceput este polietilenă microporoasă laminată nețesută cu o greutate de 63 de grame, aproape dublu față de combinezonul SMS. Trebuie menționate și avantajele utilizării acestui combinezon întrucât pe lângă protecția ridicată asigurată utilizatorului, combinezonul ALPHATEC 2000 este prevăzut cu capete de încălțări atașate, are efect antistatic și permite utilizatorului o mobilitate și un confort crescut. Prețul acestui combinezon, cum era de altfel de așteptat, este triplu aproape față de cel al combinezonului SMS, mai precis 33 de lei per bucată cu TVA inclus.

Un alt model pus la dispoziție de cei de la MISSENA este combinezonul CHEMSAFE 400, combinezon conceput la standarde înalte, destinat a fi utilizat de asemenea în domenii cu risc crescut de vătămare a sănătății și integrității fizice a angajatului, cum ar fi criminalistica, domeniul metalelor grele și al celor radioactive etc. După cum v-ați dat seama pana acum, articolele celor de la MISSENA întrunesc cele mai riguroase exigențe și asigura o protecție ridicată a angajaților dumneavoastră!

Sursa foto: unsplash.com