Combaterea oboselii oculare: strategii eficiente pentru a proteja ochii

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurioftalmologie
Ultima actualizareDuminica 7 iulie 2024
Vizualizari630

Voteaza & Distribuie

Descriere

Oboseala oculară, cunoscută în termeni medicali ca astenopie, apare la unele persoane după ce și-au suprasolicitat ochii, de exemplu, atunci când au petrecut multe ore în fața ecranului cu lumină albastră, laptopuri, telefoane, tablete, televizoare etc. Era dispozitivelor tehnologice de comunicare a condus la o interacțiune socială mai ușoară și mai eficientă, însă și la pericole mai mari care vizează vederea. Senzația de ochi obosiți poate fi inconfortabilă, iar pe termen lung poate produce leziuni oculare.

Cum recunoști oboseala oculară și ce poți face pentru a remedia situația


Lucratul mult pe calculator, citirea cărților în format digital, statul cu orele pe platformele de social media și folosirea continuă a tabletelor și telefoanelor inteligente au toate un cost pe termen lung, posibila deteriorare a acuității vizuale.

Cele mai recente studii au demonstrat că expunerea prelungită a ochilor la monitoarele gadgeturilor care emană lumină albastră poate duce la diverse tulburări de vedere. Există, însă și moduri prin care ochii pot fi protejați de potențialele riscuri ale afectării acestora. Pe lângă exercițiile de clipire mai dese și de pauzele de lucru la calculator, obiceiuri care ajută la producția lacrimală, ar mai fi folosirea lacrimilor artificiale.

Specialiștii recomandă o rutină corectă de îngrijire a ochilor. Aceasta constă în aplicarea unor comprese cu apă caldă pe ochiul închis timp de câteva minute atunci când simțiți că ochii au obosit. Folosirea soluțiilor oftalmice la nevoie, dar și utilizarea unui umidificator sau a unui purificator de aer în mediile cu aer uscat pot ajuta la menținerea sănătății ochilor.

O soluție oftalmică care ajută la sănătatea ochilor, pe bază de acid hialuronic 0,15%, Hamamelis (Hamamelis virginiana) și Ginkgo biloba (Ginkgo biloba L.) este Assista Oftapic Intensive. Picăturile de tip tampon sunt sterile, lubrifiante, hidratante, calmante, protectoare, antioxidante, reconfortante, biocompatibile și izotonice. Se pot folosi pentru sindromul de ochi uscați, deshidratați, iritați și obosiți. Soluția este potrivită și persoanelor care poartă lentile de contact. Se poate achiziționa din farmaciile Catena și online de pe Springfarma.