Clujul este primul judet ales pentru repetitia generala a Zilei de Curatenie Nationala

Detalii

Categorii
TaguriJudetul Cluj, Romania
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1440

Voteaza & Distribuie

Descriere


Pentru ca orice proiect important are nevoie de o repetiție pe masura, echipa „Let’s Do It, Romania!" anunța acțiunea de curațenie pilot din județul Cluj. Pe data de 22 mai sunt așteptați la acțiune toți locuitorii județului, dar și toti cei care doresc sa ia parte la aceasta simulare a Zilei de Curațenie Naționala.In cadrul proiectului „Let’s Do It, Romania!", Clujul a fost județul cu cel mai mare numar de voluntari inscriși, atat pentru organizare locala, cat și la nivel de implicare a autoritaților locale si a voluntarilor inscriși pentru cartare. Acum, clujenii sunt invitați sa transforme județul lor in cel mai curat județ din Romania!

Pentru realizarea cu succes a actiunii de curatenie din 22 mai, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Cluj-Napoca, in colaborare cu Asociatia Ecologista „Floarea de Colt" a initiat si organizat o serie de actiuni premergatoare evenimentului. Pe lista autoritaților care sprijina demersul se afla și Consiliul Judetean Cluj, Institutia Prefectului Judetului Cluj, Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Cluj și Agentia pentru Protectia Mediului Cluj. Lista completa a sustinatorilor este disponibila aici.


O caravana de constientizare a fost organizata la nivelul primariilor din mediul rural al judetului Cluj: 17 primarii din totalul de 75 s-au mobilizat pentru 22 mai, iar 802 voluntari sunt deja atrași pentru ziua de curațenie. Implicarea Inspectoratul Scolar Judetean are ca rezultate inscrierea a 16 scoli din judet care vor participa cu un numar de 488 de elevi. Operatorii de salubritate locali au fost de acord sa preia, voluntar, fara costuri suplimentare, deseurile din localitatile care vor face curatenie.


In judetul Cluj, sunt semne clare ca „Let’s Do It, Romania!" este pe placul tuturor: primaria Belis a iesit la curatenie cu voluntarii proprii in data de 14 mai, iar localitatea Valea Ierii isi va mobiliza populatia si va face curatenie in data de 20 mai. De asemenea, in data de 18 mai, va fi format un grup de lucru cu Comisariatul Judetean Cluj al Garzii Nationale de Mediu pentru a se stabili cum vor fi repartizati elevii la curatenia din 22 mai.In Cluj, actiunea de curatenie din 22 mai a fost promovata si de Asociatia Floare de Colt, prin atragerea de parteneri media si participarea la emisiuni ale televiziunilor locale, dar și prin producția de materiale promoționale și susținerea prezentarilor in 150 de locuri (universitati, scoli, camine).


Atat oficialitațile, cat și voluntarii, vor avea ca punct de intalnire Casa de Cultura a Studenților, sambata, 22 mai, ora 8.30.


Toți cei care doresc sa ia parte la acțiunea de curațenie pilot se pot inscrie pe site-ul www.letsdoitromania.ro, in sectiunea Implica-te, completand formularul destinat Zilei de Curațenie Naționale.


Let’s Do It, Cluj!