Claire Danes

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3081

Voteaza & Distribuie

Descriere

CLAIRE DANES (Allison Lowry)


O actrita remarcabila, cu o gratie si o tinuta mai presus de varsta sa, Claire Danes s-a impus deja ca una dintre cele mai mari actrite ale Hollywood-ului.

Danes s-a bucurat de aprecieri critice pentru cele mai recente roluri ale sale. Mai intai, in Shopgirl cu Steve Martin si Jason Schwartzman. Adaptat de Martin dupa o nuvela a sa, Shopgirl a deschis Festivalul International de Film de la Toronto, din 2005.

Danes s-a bucurat de cronici excelente pentru rolul din comedia romantica a lui Thomas Bezucha, The Family Stone, unde apare alaturi de Diane Keaton, Sarah Jessica Parker, Luke Wilson si Dermot Mulroney. In 1994, Danes a jucat in drama foarte apreciata a lui Richard Eyre, Silent Beauty, alaturi de Billy Crudup.

Danes a jucat alaturi de Arnold Schwarzenegger si Nick Stahl in succesul de box-office Terminator 3: Rise of the Machines, pentru regizorul Jonathan Mostow. A jucat alaturi de Susan Sarandon, Jeff Goldblum, Ryan Phillippe si Kieran Culkin in filmul independent al lui Burr Sterr Igby Goes Down, foarte apreciat de critica. In plus, a aparut in drama premiata cu Oscar a lui Stephen Daldrey, The Hours, alaturi de Meryl Streep, Nicole Kidman, Julianne Moore, Ed Harris si Toni Collete.

Danes s-a bucurat de aprecierile criticilor pentru rolul "Beth" din filmul lui Gillian Armstrong Little Women, unde a jucat alaturi de Winona Ryder, Susan Surandon si Kirsten Dunst, apoi in filmul lui Baz Luhrman, William Shakespeare’s Romeo & Juliet, unde a fost Julieta unui Romeo interpretat de Leonardo DiCaprio.