Charlize Theron

Charlize Theron

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCharlize Theron
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari2848

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nascut(a): 7 august 1975 in Benoni, Africa de Sud
Inaltime: 177 cm

Charlize Theron este o actrita de origine sud africana care a devenit celebra in anii '90 in urma prestatiilor din 2 Days in the Valley, Mighty Joe Young, The Devil's Advocate si The Cider House Rules. Pentru rolul avut in Monster, a fost distinsa cu un premiu Oscar iar pentru prestatia din North Country a fost nominalizata la premiile Academiei Americane de Film.

Charlize Theron

Cariera Charlize Theron si-a inceput cariera ca model. La 16 ani a plecat la Milano cu un contract de modelling de un an. A ajuns apoi la New York, unde a ramas pana cand contractul s-a terminat, dupa care s-a inscris la Scoala de Balet Joffrey. Din pacate, la 19 ani a suferit o accidentare la genunchi care i-a pus capat  carierei de dansatoare. 

 

Theron s-a mutat la Los Angeles, unde l-a cunoscut pe cel care avea sa o introduca in lumea actoriei. Primul rol, fara replici, a venit in 1995, in pelicula Children of the Corn III, iar un an mai tarziu, a venit si rolul cu replici in 2 Days in the Valey. Cariera sa a explodat odata cu aparitia in filmele cu succes la box office precum  The Devil's Advocate, Mighty Joe Young si The Cider House Rules. Alte filme importante in care a jucat sunt The Astronaut's Wife, Sweet November, The Italian Job, The Curse of the Jade Scorpion.

 

In 2003, Charlize Theron joaca in Monster in rolul criminalei Aileen Wuornos, rol ce i-a adus primul Oscar, un Glob de aur si un premiu SAG.  A ajuns printre cele mai bine platite actrite de la Hollywood, alaturi de Halle Berry, Renee Zellweger, Cameron Diaz, Drew Barrymore, Reese Witherspoon si Nicole Kidman.

 

Urmatoarele aparitii le-a avut in Aeon Flux, North Country, Arrested Development, The Life and Death of Peter Sellers. In 2008 joaca alaturi de Will Smith in Hancock, film ce a adunat 396.4 milioane de dolari la nivel international. Un an mai tarziu apare in sequel-ul Mad Max: Road Fury si in Astro Boy.

 

Proiectele anuntate pentru 2011-2012 sunt Young Adult, Prometheus, Snow White and Huntsman si Two Eyes Staring.

Viata personala Charlize Theron s-a nascut pe 7 august 1975 la Benoni, Africa de Sud. Vorbeste fluent engleza si afrikaans. A avut o copilarie zbuciumata din cauza tatalui sau alcoolic, pe care  mama sa l-a impuscat in legitima aparare. A urmat cursurile Scolii Primare Putfontein, apoi ale Scolii Nationale de Arte.

 

A avut o relatie de aproape 10 ani cu actorul irlandez Stuart Townsend, insa cei doi s-au despartit in 2010. Charlize Theron este cetatean american din mai 2007. 

 

A avut cateva probleme de sanatate in timpul filmarilor la Aeon Flux, cand a cazut si a suferit o hernie de disc la coloana cervicala. In 2009 a contractat un virus care s-a localizat la stomac, se pare, in timpul unei calatorii in afara Statelor Unite, fapt ce a necesitat spitalizare si o lunga perioada de recuperare. 

 

A fost imaginea parfumul J'Adore de la Christian Dior.

Charlize Theron J'Adore

 

Charlize Theron este activista pentru drepturilor femeilor, drepturile animalelor si sprijina accesul copiilor din Africa de Sud la activitati sportive.