Charles Gordon

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2623

Voteaza & Distribuie

Descriere

CHARLES GORDON (Producator) Numit de revista Time Magazine drept “unul dintre cei mai mari autori de film sentimental” pentru filmele Field of Dreams (Premiul Christopher, trei nominalizari la Premiul Academiei, inclusiv la categoria Cel mai bun film) si October Sky (Premiul Christopher, Premiul Humanitas, Premiul Broadcast Film Critics ), Chuck Gordon a realizat filme din toate genurile. In prezent, Gordon este angrenat in pregatirea filmului Spyhunter, inspirat de un joc video Midway, care va fi regizat de Paul Anderson pentru NBC/Universal Pictures.

Gordon tocmai a terminat filmul “Rock My Closet, un episod pilot de televiziune pentru MTV (creat de fiica sa, Kathryn) si recent a produs filmul The Girl Next Door, regizat de Luke Greenfield (The Animal).

Din 1988, Gordon a asigurat productia pentru filme artistice care au avut incasari de peste 1 miliard de dolari in intreaga lume, cum ar fi Die Hard, Die Hard II: Die Harder, Lock Up, K-9, The Rocketeer, Unlawful Entry si Waterworld, ca sa numim doar cateva.

Gordon a sosit in Los Angeles acum mai bine de 25 de ani, parasindu-si localitatea sa natala, in Mississippi si a intrat in industria divertismentului ca agent. Mai tarziu a inceput sa scrie scenarii si sa faca productie de televiziune. Intr-o perioada de cinci ani, el a realizat si a produs cinci filme pilot de televiziune, precum si trei seriale. Unele dintre acestea sunt Our Family Honor, The Renegades, Just Our Luck and When the Whistle Blows.

Gordon s-a indreptat apoi spre lumea cinematografiei, inainte de a realiza filme artistice, Gordon a stabilit si a intretinut relatii cu actori dintre cei mai talentati de la Hollywood, cum ar fi Kevin Costner, Bruce Willis, George Clooney, Julia Roberts, Ray Liotta si multi altii. Ca fost agent, el intelegea cat de important este sa lucrezi cu scenaristi, regizori si actori de prima mana. Gordon si sotia sa, Lynda, au trei fiice si locuiesc in apropiere de Los Angeles.