Cele mai frumoase 35 de piete din lume

Detalii

CategoriiTurism
TaguriFranța, Roma, Vatican
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari26586

Voteaza & Distribuie

Descriere

Centru istoric al Bruxelles-ului, Grand-Place este inconjurata de o arhitectura flamanda, incepand de la Primarie. La fiecare doi ani, este acoperita cu un covor de begonii.

Grand-Place-Bruxelles
Grand Place - Bruxelles, Belgia

Un adevarat simbol al Rusiei cunoscut in toata lumea, Piata Rosie grupeaza numeroase comori ale arhitecturii moscovite, cum ar fi Catedrala Sfantului Vasile si Kremlinul.
Piata-Rosie-Moscova
Piata Rosie - Moscova, Rusia

In inima Marrakech-ului, marea piata Jamaa el Fna atrage zilnic o multime de vizitatori veniti fie pentru bucataria locala fie pentru a descoperi imblanzitorii de serpi si dresorii de maimute.
Piata-Jamaa-el-Fna-Marrakech
Piata Jamaa el Fna - Marrakech, Maroc

Oamenilor din Isfahan le place sa se plimbe in imensa Piata Regala, unde se afla cele mai prestigioase monumente ale orasului. Multi raman fermecati de frumusetea peluzelor si a fantanii din fata moscheii lui Sheikh Lotfollah.
Piata-Regala-Ishfahan
Piata Regala - Ishfahan, Iran

Monumentala piata a Bazilicii Sf. Petru din Vatican, ce poarta acelasi nume, este locul unde se aduna credinciosii cu ocazia binecuvantarii Papei. Intrarea in Vatican este, de asemenea, remarcabila datorita coloanelor si obeliscului sau.
Piata-Sfantul-Petru-Vatican
Piata Sfantul Petru - Vatican

Piata Orasului Vechi, sau Stare Mesto, este unul dintre cele mai importante locuri din Praga. Este inconjurata de mai multe monumente importante cum ar fi: clopotnita Primariei, Ceasul Astronomic si Biserica Notre-Dame de Tyn.
Piata-Orasului-Vechi-Praga
Piata Orasului Vechi - Praga, Cehia

Place de la Bourse din Bordeaux este una dintre cele mai reprezentative opere de arta arhitecturala clasica franceza din secolul al XVIII-lea.
Piata-Bursei-Bordeaux
Piata Bursei - Bordeaux, Franta

Vasta esplanada in inima Havanei, Piata Revolutiei este locul de comemorare al sarbatorii de 1 mai. Aici se gasesc simboluri ale istoriei cubaneze, printre care sculptura din fier forjat reprezentandu-l pe Che Guevara, vizibil pe cladirea Ministerului de Interne.
piata-revolutiei-havana
Piata Revolutiei - Havana, Columbia

Mai cunoscuta sub numele de Zócalo, Piata Constitutiei este un loc simbolic in Mexic. Aici se gasesc Catedrala si Palatul Guvernului.
piata-zocalo-mexico
Piata Zocalo - Mexico, Mexic

Aflata la sudul Orasului Interzis din Pekin, Piata Tian'an men este cunoscuta in intreaga lume ca un simbol al guvernarii comuniste a lui Mao Tse-Dong si al protestelor pentru democratie din 1989.
piata-tiananmen-pekin
Piata Tiananmen - Pekin, ChinaPiazza Navona este una dintre cele mai frumoase de la Roma. Situata pe locul vechiului stadion al lui Domitian, aceasta are trei fantani magnifice, printre care si fantana Calderari.
piazza-navona-roma
Piazza Navona - Roma, Italia
Situata la doi pasi de Palatul Westminster, Trafalgar Square, botezata dupa batalia omonima in care flota britanica, condusa de Horatio Nelson in 1805 a intalnit flota franco-spaniola. In centrul pietei londoniene troneaza o statuie.
trafalgar-square-londra
Trafalgar Square - Londra, Anglia
Situata in Baixa vis-a-vis de Tage, Praça do Comercio, sau Piata de Comert, a fost considerata poarta de acces in Lisabona. Inainte de cutremurul din 1755, era numita Terreiro Paço, datorita palatului regal, care se gasea acolo.
piata-comertului-lisabona
Piata Comertului - Lisabona, Portugalia

Invadata de vizitatori si porumbei, Piata venetiana San Marco prezinta splendori precum Basilica San Marco si turnul Campanile.
piata-san-marco-venetia
Piata San Marco - Venetia, Italia

Judecand dupa fastul Pietei Registan, Samarkand este un oras-monument al Uzbekistanului, cu palatele sale, moscheile si minaretele sale extrem de bine puse in valoare.
piata-reghistan-samarkand
Piata Reghistan - Samarkand, Uzbekistan

Piazza del Popolo din Roma este bine cunoscuta pentru obeliscul sau egiptean din perioada lui Ramses al II-lea, situat in centrul ei.
piazza-del-popolo-roma
Piazza del Popolo - Roma, Italia

Lille este un oras plin de culoare, faimos pentru festivalurile lui si viata de noapte. Grand Place, marginita de cafenele si braserii, este intotdeauna plina de viata. In mijlocul ei se afla coloana Zeitei.
grand-place-lille
Grand Place - Lille, Franta

Piata Libertatii din Taipei a fost conceputa in anii 1970 in timpul constructiei unui memorial in onoarea lui Chiang Kai-shek, presedintele Taiwanului intre 1950 - 1975. In aceasta piata celebra au loc manifestari culturale sau comemorari.
piata-libertatii-taipei
Piata Libertatii - Taipei, Taiwan

Inceputa in 1605 in timpul domniei lui Henric al IV-lea, constructia Pietei Vosges, pe locul unui fost palat al Caterinei de Medici, a fost finalizata in 1612. Este renumita pentru simetria si ordinea fatadelor care o inconjoara.
place-des-vosges-paris
Place des Vosges - Paris, Franta

La capatul perspectivei din Nevski, Piata Palatului se deschide spre cele mai frumoase monumente din Saint-Petersburg, si anume cel al Amiralitatii (foto) si Palatul Hermitage. Coloana care este situata in centru este dedicat tarului Alexandru.
piata-palatului-sankt-petersbourg
Piata Palatului - Sankt-Petersburg, Rusia

Centru istoric, politic si religios al Bogotei, Piata Bolivar era cunoscuta odinioara sub numele de Calle Real. Numele sau actual este un omagiu adus generalului Simón Bolívar, eliberatorul Columbiei de sub Conquistadorii spanioli din secolul al XVIII-lea.
piata-bolivar-bogota
Piata Bolivar - Bogota, Columbia

Considerat una dintre cele mai frumoase piete din Europa, Place Stanislas din Nancy este o piata mare pietonala inconjurata de cladiri magnifice ale secolului al XVIII-lea.
piata-stanislas-nancy
Piata Stanislas - Nancy, Franta

Piata Sainte-Marie (Marienplatz) este un loc pe care nu trebuie sa-l ratati in München. Aceasta piata este o marturie a arhitecturii bavareze vechi, dar si a celei noi, prin cladirea Primariei.
marienplatz-munchen
Marienplatz - Munchen, Germania

Pe vremea imperiului incas, piata Armelor din Cuzco se numea Huacaypata, sau piata Razboinicului. Astazi, afiseaza o arhitectura coloniala mostenita de la Conquistadorii spanioli, cum ar fi catedrala.
piata-armelor-cuzco
Piata Armelor - Cuzco, Peru

Numita Place de la Concorde in secolul al XVIII-lea, aceasta mare intersectie din Paris este remarcabila prin obeliscul sau de granit roz, oferit Frantei in 1831 de Muhammad Ali, vicerege si pasa al Egiptului. Acest monument provine de la Templul din Teba.
place-de-la-concorde
Place de la Concorde - Paris, Franta

Plaza Mayor a fost construita in secolul al XVII-lea de catre dinastia habsburgica. Inainte de amenajarea ei, aici se gasea o piata numita Arrabal. Astazi joaca rolul gazdei evenimentelor culturale.
piata-mayor-madrid
Piata Mayor - Madrid, Spania

Piata Markt reflecta istoria bogata a Bruges-ului. Releva caracteristicile arhitecturii flamande prin ladiri ca Primaria si altele mai vechi transformate in restaurante si cafenele.
markt-burges
Markt - Bruges, Belgia

Plaza de Mayo, sau Piata Mai este un loc emblematic in Buenos Aires. Aici „mamele si bunicile Pietei Mayo" vin in fiecare saptamana pentru a onora memoria copiilor lor, disparuti in timpul dictaturii din Argentina (1976-1983).
piata-mai-buenos-aires
Piata Mai - Buenos-Aires, Argentina

Construita cu ocazia expozitiei ibero-americane din 1929, Piata Spaniei amesteca stilurile mudejar, gotic si renascentist. Aceasta este una dintre cele mai frecventate piete din Sevilla.
piata-spaniei-sevilla
Piata Spaniei - Sevilla, Spania

Vasta esplanada pietonala, Piata Poporului este un refugiu de liniste in jungla urbana din Shanghai. In jurul ei se afla mai multe muzee si Opera .
piata-poporului-shanghai
Piata Poporului - Shanghai, China

Zona animata din Montreal, piata Jacques-Cartier este o incantare pentru pietoni, in special in perioada sarbatorilor de Craciun, cand este complet iluminata.
piata-jacques-cartier-montreal
Piata Jacques Cartier - Montreal, Canada

Piata Orasului Vechi, sau Rynek Miasta Starego, reprezinta centrul istoric al Varsoviei. Casele ei colorate contrasteaza cu arhitectura comunista veche, destul de austera a orasului.
piata-orasului-vechi-varsovia
Piata Orasului Vechi - Varsovia, Polonia

Intre intrarea in Las Ramblas si intrarea in Barri Gotic, Plaça Catalunya este un bun punct de plecare pentru a explora Barcelona.
piata-catalunia-barcelona
Piata Catalunya - Barcelona, Spania

In centrul Amsterdamului, Piata Dam se mandreste cu trei monumente majore ale capitalei olandeze: Palatul Regal, Nieuwe Kerk si Monumentul National.
piata-dam-amsterdam
Piata Dam - Amsterdam, Olanda

Piata Palatului Regal din Phnom Penh este plina de gradini care inconjoara arhitectura palatului cambodgian, ce dateaza din a doua jumatate a secolului al XIX-lea, opera comuna a arhitectilor francezi si khmeri.
piata-palatului-roial-phnom-pehn
Piata Palatului Regal - Phnom Pehn, Cambodgia