Cele mai ciudate 10 fructe

Cele mai ciudate 10 fructe

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4063

Voteaza & Distribuie

Descriere

In lumea gurmanzilor aceste fructe sunt exotice sau rafinate dar pentru consumatorii simpli sunt doar niste aratari ciudate, neobisnuite si de multe ori respingatoare. Iata un top cu cele mai ciudate 10 fructe.


1 . Cherimoya

Este un fruct in forma de para, cu un miez carnos si dulce de culoare alba. Se spune ca gustul seamana cu o mixtura de banane, ananas si capsuni. Semintele sunt otrovitoare si pot fi folosite pe post de insecticid daca sunt zdrobite. Arbustul este originar din Muntii Anzi.


cherimoya


2. Salak

Este cunoscut sub numele de "fructul sarpe" datorita invelisului maro-rosiatic solzos. Creste in palmieri, si fructele sunt de marimea unei smochine mature. Gustul este dulce si usor acid si este folosit in retete ce contin peste, pui sau carne de porc.


3. Durian

Este un fruct mare ce poate ajunge pana la 3 kilograme. Are o infatisare unica si o coaja acoperita de tepi. Emite un miros tare, comparat de unii cu carnea putreda, sau ciorapii murdari. Insa se spune ca gustul este atat de bun incat un explorator in 1700 a declarat ca toata calatoria s-a meritat doar pentru a gusta din durian.


durian


4. Pitahaya

Originar din Mexic si America de Sud, pitahaya mai este cunoscut si sub denumirea de fructul dragonului. Miezul carnos poate fi folosit in salate, aperitive sau in torturi.


5. Degetele lui Budha

Acest fruct face parte din familia citricelor. Este impartit in sectiuni ce seamana cu niste degete. Are o coaja groasa, si foarte putin miez. Nu are seminte si nici nu e un fruct suculent. In schimb are un miros puternic de aceea este folosit de localnici pentru parfumarea locuintelor sau a hainelor. Este originar din India.Citeste mai multe despre „Cele mai ciudate fructe"