Cele mai ciudate 10 articole vandute

Detalii

CategoriiEconomie
TaguriPublicitate
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4187

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cele mai ciudate 10 articole vandute vreodata nu sunt doar bizarerii ale modei sau industriei de bunuri de larg consum de pe mapamond, ci, in unele cazuri, acestea chiar au produs dezgust.
Costumul din gunoi

Costumul din gunoi Debenhams


In orasul Buraydah, din Arabia Saudita, un comerciant a organizat, recent, o licitatie pentru o cantitate enorma dintr-o marfa considerata respingatoare de catre unii, dar potrivit presei din regiune, intreprinzatorul respectiv, care si-a prezentat marfa in 11 saci din plastic, in greutate de cate o jumatate de kilogram, a atras destui amatori. Dar nu lacustele sunt cele mai bizare articole oferite la vanzare prin lume. Din cand in cand, printre miliardele de oferte de vanzare din anunturile publicate in mass-media apar si ciudatenii, insa poate fi facut un clasament al celor 10 articole scoase la vanzare care reusesc sa se mentina in varful piramidei bizareriilor de peste tot, un Top 10 al ciudateniei fara limite. Acesta ar arata cam asa:1. Costumul din gunoi. Nimic nu mai pare extravagant in materie de moda cand asisti la prezentarea colectiilor creatorilor parizieni, insa un articol sigur le intrece pe toate: costumul alcatuit din gunoi, compus dintr-un sacou si pantaloni, oferit in 2009 de Debenhams, un lant de magazine din Marea Britanie. Materialul folosit era asigurat din 50 de PET-uri luate de prin pubele, topite si transformate intr-un material moale si durabil, un polyester de fapt. Costumul se vindea cu 87 de lire sterline si, potrivit lui Daily Mirror, arata „departe de a fi un gunoi".

2. Painea prajita a lui Justin Timberlake. Painea prajita ramasa nemancata la un mic dejun gustat de vedeta muzicii pop, cu muscaturi in ea si tavalita prin galbenus de ou, a fascinat-o suficient pe una dintre admiratoarele sale incat aceasta sa achite 1025 de dolari pentru doua astfel de felii de paine.
Amphibicar 770

Amphibicar 770


3. Amphibicar 770. Asa zisul Amphibicar a fost fabricat intre anii 1961-1968 de catre o companie germana care era convinsa ca are piata de desfacere in SUA. Din pacate, amfibianul pe roti avea nevoie de o garnitura imensa, gonflabila, pentru a nu se scufunda. Se spune ca Amphibicarul a „revolutionat inecul".4. Voma de bufnita. Ca multe alte pasari, bufnita marunteste hrana cu ciocul si o inghite in bucati destul de mari. Le digereaza pe indelete, apoi regurgiteaza „materialul" sub forma unor granule. Acestea sunt pretuite de naturalisti, care le diseca pentru a afla lucruri noi despre dieta bufnitelor. Sunt de vanzare cu 7,49 dolari.

5. Un cips Dorito de forma tiarei papale. Preparatele culinare care, intamplator (sau nu?) au forma unor simboluri religioase sunt pretuite de colectionari. Unul dintre cele mai ciudate articole de acest fel este un cip Nacho Cheese Doritio de forma unei tiare papale. A fost cumparat pe eBay cu 1209 dolari.

6. Un siloz nuclear folosit. Razboiul rece s-a sfarsit, la fel si cursa inarmarii nucleare intre SUA si Rusia. Un siloz nuclear pentru rachetele Atlas F a fost convertit in locuinta de lux, cu trei dormitoare si este de vanzare pentru suma de 2,3 milioane de dolari.


Kari Smith

Kari Smith


7. Acuarelele lui Hitler. A fost unul dintre cei mai cumpliti despoti din istorie, insa Adolf Hitler cochetase cu pictura, inainte de razboi. A pictat zeci de acuarele si carti postale. Unele dintre s-au pastrat si au fost scoase la licitatie.8. Spatiu publicitar pe frunte. In 2005, o femeie din statul american Utah, Kari Smith, s-a transformat in panou de afisaj, oferind spatiu publicitar pe frunte. Cerea 10000 dolari, iar logo-ul urma sa-i fie tatuat.
Piatra la rinichi a lui William Shatner

Piatra la rinichi a lui William Shatner


9. Piatra la rinichi a lui William Shatner. Vedeta serialului Star Trek s-a operat, in 2006, de pietre la rinichi si a scos-o la vanzare, obtinand 25000 de dolari.10. O intreaga natiune, daca socotim drept „natiune" fostul ponton al marinei britanice, folosit in timpul celui de-al doilea razboi mondial drept platforma anti-aeriana.

Denumit „Principatul Sealand" de catre investitorul Paddy Roy Bates, in anii ’60, proprietarul l-a declarat tara independenta, stabilind un guvern, drapel national, imn de stat, o mica forta armata, emite pasapoarte. E de vanzare, pentru un pret format din opt cifre. Amatori?
Principatul Sealand

Principatul Sealand
Cele mai ciudate articole vandute vreodata constituie, insa, un clasament in continua transformare.