Cele mai bune filme din 2010

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2408

Voteaza & Distribuie

Descriere

1. Toy Story 3

Toy Story 3 este un animatie americana 3D, fiind a treia parte din seria "Toy Story". Ca toate filmele din canonul Pixar, acest film este o concluzie demna de o trilogie, cu o animatie exceptionala, spectacole vocale geniale si un scenariu artizanal superb. Filmul a primit 99 de procente de rating de la critici bazate pe 247 de comentarii colectate de Rotten Tomatoes si un scor mediu de 8.8/10. Filmul a avut incasari de peste 1 miliard de dolari in intreaga lume si este al cincilea film ca si numar de incasari la nivel mondial din toate timpurile.


2. The Social Network

Reteaua de socializare este o drama despre infiintarea site-ului de retele sociale Facebook si procesele rezultate. David Fincher si scenaristul Aaron Sorkin au transformat profilul de Facebook al creatorului Mark Zuckerberg intr-un film genial. Filmul a primit 97 de procente de rating de la critici bazate pe 258 comentarii colectate de Rotten Tomatoes si un scor mediu de 9/10.


3. Inception

Inception este un science-fiction american si un thriller psihologic despre o echipa de corporatisti specializati in arta extragerii de informatii din subconstientul oamenilor. Scris, produs si regizat de Christopher Nolan, filmul e un thriller ce intuneca mintea celor ce il vizioneaza, axat pe un subiect complicat si fascinant si scene de actiune uimitoare. Filmul, de asemenea, capteaza fenomene psihologice cum ar fi amintiri false, iluzii si introspectie. Filmul a primit 87 de procente de rating de la critici bazate pe 272 comentarii colectate de Rotten Tomatoes si un scor mediu de 8/10.


4. How to Train Your Dragon

How to Train Your Dragon este un film animat de fantezie bazat pe cartea din 2003 cu acelasi nume How to Train Your Dragon. Regizat de Chris Sanders si DeBlois Dean si produs de DreamWorks Animation, filmul urmareste povestea unui tanar viking nefericit care doreste sa vaneze dragoni si care devine chiar el prietenul neasteptat al unui tanar dragon si descopera ca aceste creaturi sunt mult mai interesante decat credea. Filmul a avut incasari de aproape o jumatate de miliard de dolari si a devenit al cincilea film de succes al DreamWorks Animation din Statele Unite.


5. Black Swan

Black Swan este un thriller american psihologic, nominalizat la Oscar pentru performanta lui Natalie Portman si regizat de Darren Aronofsky. Filmul urmareste povestea unei dansatoare de balet care e perfecta pentru rolul din delicatul White Swan, dar care isi pierde incet ratiunea devenind treptat la fel ca sora ei geamana rautacioasa din Black Swan. Filmul a primit 87 de procente de rating de la critici bazate pe 198 comentarii colectate de Rotten Tomatoes si un scor mediu de 8.2/10.


6. The Town

The Town este un film american de crima, scris si regizat de Ben Affleck si adaptat dupa romanul lui Chuck Hogan, „Prince of Thieves". Filmul a primit 94 de procente de rating de la critici bazate pe 201 comentarii colectate de Rotten Tomatoes si un scor mediu de 7.7/10.


7. The Fighter

The Fighter este un film biografic regizat de David O. Russell ce relateaza viata unui boxer profesionist "irlandez" Micky Ward (Wahlberg), si fratele sau vitreg mai mare Dicky Eklund (Bale). Filmul a primit 89 de procente de rating de la critici bazate pe 163 comentarii colectate de Rotten Tomatoes si un scor mediu de 7.9/10.


8. The Ghost Writer

The Ghost Writer este un thriller politic bazat pe romanul lui Robert Harris „The Ghost". Filmul a fost regizat de Roman Polanski si descrie povestea unui autor ale carui scrieri apar sub semnatura altcuiva, angajat sa finalizeze treaba unui fost prim-ministru britanic. Filmul a primit 83 de procente de rating de la critici bazate pe 187 comentarii colectate de Rotten Tomatoes si un scor mediu de 7.4/10.


9. Winter’s Bone

Winter’s Bone este o drama scrisa si regizata de Debra Granik. Filmul este o adaptare a lui Daniel Woodrell dupa romanul in 2006 „Winter’s Bone". Filmul a primit 94 de procente de rating de la critici bazate pe 143 comentarii colectate de Rotten Tomatoes si un scor mediu de 8/10.


10. Harry Potter and the Deathly Hallows Part1

Harry Potter si Talismanele Mortii Partea 1 este prima parte a ultimului capitol din „Harry Potter" regizat de David Yates. Filmul urmareste povestea lui Harry Potter in aventura sa de a gasi si distruge secretul nemuririi lui Lord Voldemort. Filmul a primit 78 la suta "putred" aprobare de rating de la critici bazate pe 237 comentarii colectate de Rotten Tomatoes si un scor mediu de 7.1/10.