Cele mai intalnite 3 probleme cu care te poti confrunta iarna in apartament

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriinstalatii de incalzire
Ultima actualizareMarti 25 februarie 2020
Vizualizari293

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sezonul rece reprezinta o perioada foarte solicitanta pentru sursele de incalzire a locuintei, indiferent ca este vorba de o casa sau de un apartament. Cauza problemelor ce pot aparea in aceasta perioada este, de cele mai multe ori, temperatura care coboara mult sub pragul inghetului si afecteaza sistemele care se bazeaza pe circulatia apei calde. Cu toate acestea, izolarea termica este extrem de importanta si, in cazul in care nu este facuta corespunzator, se va crea un disconfort termic in interior.

Pentru a evita astfel de situatii si a te pregati din timp, trebuie sa stii care sunt cele mai intalnite incidente, cu care te poti confrunta iarna.

Iata principalele probleme de care te poti lovi pe timp de iarna In mod evident, temperatura din locuinta este principala grija, pe care trebuie sa o ai atunci cand te pregatesti pentru sezonul rece. De asemenea, trebuie sa iei in considerare faptul ca, din aceasta cauza, te poti confrunta cu avarii spontane si trebuie sa fii pregatit cu o solutie. Ca sa eviti astfel de situatii, este suficient sa tii cont de cateva aspecte.

Performanta redusa a caloriferelor

Caloriferele vor functiona aproape continuu pe timp de iarna. Pentru a le asigura o functionare corespunzatoare, este recomandat sa le faci aerisirea inainte ca temperaturile sa scada. Poti face acest lucru la sfarsitul lunii octombrie sau la inceputul lui noiembrie. In caz contrar, risti ca acestea sa acumuleze aer si sa nu mai mearga la capacitate maxima. De asemenea, tevile se pot infunda si vei avea nevoie de ajutorul unui instalator. Pentru a scapa de aceasta grija, poti face, inca din vara, o verificare a intregului sistem din casa, de la teava de canalizare pana la cea de incalzire.

Inchiderea usilor sau a geamurilor

Usile si geamurile sunt esentiale in ceea ce priveste izolarea apartamentului. Astfel, daca simti ca in locuinta ta patrunde aer rece, este cazul sa verifici sistemul de inchidere a tamplariei. Defectiunile de acest gen apar, indiferent de sezon si pot duce la probleme mai serioase, cum ar fi suprasolicitarea centralei si costuri foarte mari la facturile de gaz.

Incapacitatea centralei de a furniza caldura

Datorita suprasolicitarii, centrala termica poate produce avarii care necesita o interventie specializata. Daca se intampla acest lucru, iti poti da usor seama pentru ca centrala fie nu mai creeaza temperatura solicitata in locuinta, fie produce un zgomot intens si deranjant. Din fericire, astfel de probleme sunt usor de prevenit, atat timp cat mentenanta este facuta conforma instructiunilor, o data la 2 ani. In plus, o simpla verificare este mai putin costisitoare decat reparatia unor eventuale defectiuni grave.

In concluzie, este bine sa te pregatesti din timp pentru cateva scenarii plauzibile, specifice sezonului rece. Daca verifici toate instalatiile si sursele de caldura din apartament in timp util, vei putea evita neplacerile sezonului rece.

sursa foto: envato.com