Cele mai îndrăgite jocuri de noroc în România în 2022

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriJocuri, jocuri de noroc, jocuri online
Ultima actualizareMiercuri 17 august 2022
Vizualizari104

Voteaza & Distribuie

Descriere

Jocurile de noroc reprezintă, în primul rând, o modalitate de divertisment. Foarte mulți români preferă să își petreacă timpul liber pariind pe evenimente sportive sau jucând într-un cazino online. Pariorii beneficiază de diverse funcții care le ușurează activitatea, precum verificare bilet Fortuna, prin care află imediat dacă au fost inspirați în alegerea meciurilor.

De altfel, pariurile sportive conduc în topul celor mai îndrăgite jocuri de noroc. Ultimul sondaj în acest sens indică faptul că un bărbat român major din patru a plasat măcar un bilet în ultimul an calendaristic. Caracteristica principală a acestui tip de gambling este se poate reduce influența pe care o are hazardul în rezultatul pariului prin analizarea meciurilor, coroborată cu intuiția bazată pe cunoștințele în domeniu.

Dincolo de acest atu, „betting”-ul este foarte îndrăgit și prin prisma faptului că majoritatea bărbaților urmăresc măcar un sport. Fotbalul își merită pe deplin statutul de „sport rege”, fiind urmărit de 90% dintre românii pasionați de o disciplină sportivă. Situația este reflectată fidel de oferta agențiilor online, care include meciuri din zeci de competiții de pe glob, chiar și din Guatemala sau Tanzania.

Cei mai mulți români joacă doar pentru distracție, miza medie a biletului fiind de 5 lei. Sunt preferate biletele cu mai multe selecții (de tip acumulator), deși experții recomandă plasarea pariurilor pe un singur meci, întrucât pericolul de a apărea ceva neprevăzut este mai mic. În ceea ce privește momentul plasării biletului, pariurile sunt „premeci” (înainte de startul evenimentului) și „live” (în timp ce meciul este în desfășurare).

În categoria pariurilor sportive mai sunt incluse și biletele puse pe evenimente din sporturile electronice (eSports), pe Betting Exchange (bursa de pariuri), dar și pe jocuri virtuale, generate de computer.

Păcănelele și pokerul sunt cel mai popular joc de cazino La capitolul jocuri de cazino, cele mai populare sunt păcănelele online. Cazinourile licențiate de pe internet au chiar și 2000 de astfel de jocuri în ofertă, pentru toate bugetele și pentru toate gusturile. Este cel mai simplu să joci la sloturi: deschizi jocul, setezi miza și apeși pe buton pentru rotire. Dacă pe o linie de plată se oprește numărul minim de simboluri asemănătoare, atunci obții un câștig care variază de la câțiva bani la sute de lei. La păcănelele cu jackpot, premiile ajung la milioane de lei.

Pe locul 3 în topul preferințelor gamblerilor este pokerul, un joc de strategie care îmbină istețimea, controlul de sine, capacitatea de a „citi” adversarii și, desigur, norocul. Pentru a lua potul (care de multe ori este apreciabil), trebuie să obții cea mai valoroasă combinație de cărți, sau să îi convingi pe ceilalți că o ai în mână, astfel ca ei „să se arunce”. Un jucător foarte bun de poker poate nu numai să trăiască din această activitate, ci să se îmbogățească.

Loteriile online sunt la modă Jocurile loto se bucură și ele de atenția românilor. Înainte, ei aveau acces doar la produsele Loteriei Române, cu accent pe jocul 6/49. În prezent, însă, prin intermediul agențiilor de pariuri licențiate se poate juca online la loterii din întreaga lume. Prețul unui bilet este doar de un leu, iar extragerile au frecvențe diferite. De exemplu, la Grecia Kino sunt extrageri din 5 în 5 minute. Diferența între aceste loterii online și clasicul 6/49 este că ele acordă un câștig fix (cota înmulțită cu miza), nu au un jackpot care poate schimba viața.

Câștigul la loterie depinde sută la sută de noroc, ca și la bingo, un alt joc practicat de foarte mulți ani în scop de divertisment. Sunt extrase numere până când unul dintre participanți bifează toate spațiile de pe bilet, după care strigă „Bingo!”.

Când vorbim despre jocuri de noroc nu putem omite jocurile de masă: ruletă, blackjack, baccarat, zaruri. În cazinourile online, aceste pot fi jucate atât în format electronic (rezultatul este generat de un soft), cât și live (jocurile sunt făcute de un crupier, exact ca într-un cazinou stradal). În fine, românii joacă și o combinație între pokerul clasic și păcănele, numită video poker. Pentru acest joc electronic nu mai este nevoie de un psihic de fier, ci doar de noroc și de talent în aprecierea probabilităților, pentru a obține combinația de cărți virtuale cu cea mai mare cotă.

În general, români sunt responsabili atunci când joacă la pariuri sportive sau la cazino, astfel că rata de dependență în țara noastră este sub media europeană.