Cele mai frecvente probleme de sănătate asociate cu hipertensiunea

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurisanatate
Ultima actualizareMarti 1 octombrie 2024
Vizualizari1289

Voteaza & Distribuie

Descriere

Tensiunea arterială mărită pentru o perioadă îndelungată este un factor de risc pentru numeroase probleme de sănătate, ce pot pune în pericol sănătatea pacienților. Deși poate fi de cele mai multe ori asimptomatică, ea poate duce la complicații periculoase. Tensiunea arterială mărită pentru o perioadă îndelungată este un factor de risc pentru numeroase probleme de sănătate, ce pot pune în pericol sănătatea pacienților. Deși poate fi de cele mai multe ori asimptomatică, ea poate duce la complicații periculoase.

Monitorizarea ei cu regularitate este necesară pentru menținerea unei stări optime de sănătate. De aceea, pacienților cu hipertensiune li se recomandă achiziționarea unui tensiometru, pentru măsurarea ei la domiciliu.
Iată care sunt cele mai frecvente probleme de sănătate asociate cu hipertensiunea:

  • Infarctul miocardic

Infarctul de cord se numără printre complicațiile hipertensiunii. Atunci când este netratată, ea poate bloca arterele și crește riscul de atac de cord și accident vascular cerebral. Consultă gama de tensiometre a magazinelor de tehnică medicală, pentru a avea acasă un astfel de dispozitiv, cu care să îți măsori cu regularitatea tensiunea arterială.

  • Insuficiența cardiacă

Atunci când inima nu poate pompa suficient sânge către organele și țesuturile corpului, pacientul suferă de insuficiență cardiacă. Aceasta se manifestă prin senzația de sufocare, oboseală, umflarea picioarelor, lipsa poftei de mâncare sau dificultăți de concentrare. Menținerea tensiunii arteriale în valori optime te protejează de insuficiență cardiacă.

  • Insuficiența renală

Dacă hipertensiunea arterială afectează arterele care duc la rinichi și la vasele mici de sânge de la nivelul acestora, este cauzată insuficiență renală. În această situație, rinichii își pierd funcția de filtrare a substanțelor din organism, care nu mai sunt necesare.

  • Sindromul de apnee în somn

Sindromul de apnee în somn apare atunci când respirația se oprește pentru cel puțin 10 secunde, timp de 15 ori pe durata somnului. Printre factorii de risc care duc la apariția lui se află hipertensiunea, alături de obezitate și miopatii.

  • Hipertrofia ventriculară stânga

Dacă inima este nevoită să muncească mai mult pentru a pompa sângele în organism, ventriculul stâng al inimii își mărește volumul, ducând la apariția afecțiunii hipertrofie ventriculară stânga. Folosește un tensiometru în aceeași perioadă a zilei, pentru a ști că tensiunea arterială este menținută în valori normale.

  • Osteoporoza

La persoanele cu hipertensiune, corpul elimină mai mult calciu, ceea ce poate determina apariția osteoporozei.
Astfel, hipertensiunea netratată poate cauza diferite complicații, ce pune sănătatea pacienților în pericol. Mergi la medic pentru diagnosticarea ei și urmează cu strictețe recomandările de tratament.

Pentru un plus de siguranță, aceasta poate fi măsurată acasă, cu ajutorul unui tensiometru, care se poate comanda cu ușurință online, alături de dispozitive medicale, precum nebulizatorsau glucometru, ce ajută la monitorizarea optimă a stării de sănătate.