Cele mai bune soluții tip cloud pentru organizația pe care o conduci

Cele mai bune soluții tip cloud pentru organizația pe care o conduci

Detalii

CategoriiIT
TaguriRomania
Ultima actualizareLuni 2 august 2021
Vizualizari222

Voteaza & Distribuie

Descriere

Activitatea firmei tale depinde tot mai mult de tehnologie, iar cantitatea de date și informații pe care le primești, prelucrezi și transmiți este tot mai mare. În acest context, nevoia de soluții cloud care să-ți permită stocarea digitală a datelor devine o prioritate pentru sistemul IT al organizației pe care o conduci. Păstrarea fișierelor în servere securizate, care pot fi accesate oricând este nevoie, poartă denumirea generică de cloud (nor în engleză). Stocarea în siguranță a datelor reprezintă cea mai populară formă de servicii de cloud.

Acestea sunt completate de operațiuni mai complexe și se ajunge la ceea ce este cloud computing, un domeniu vast de servicii informatice, a cărui importanță a crescut spectaculos în ultimii ani, pe fondul nevoii de digitalizare a activității de business. Astfel, setul de servere interconectate asigură, pe lângă stocare, și prelucrarea de date (texte, imagini, fișiere de site-uri web), rularea de programe și efectuarea unor analize și rapoarte.

Decizia de a implementa un anume sistem de servicii de cloud trebuie actualizată periodic, în funcție de evoluția tehnologică și de modificarea cerințelor în funcție de nevoile diferitelor departamente ale companiei tale.

Cum să alegi cele mai bune servicii de cloud

Atunci când te bazezi pe tehnologia cloud ai nevoie să alegi cele mai bune servicii de cloud, care oferă cea mai mare lățime de bandă și stocare, și totodată asigură un nivel ridicat de securitate a datelor. Asigură-te că alegi soluții tip cloud care să fie accesibile, sigure, extensibile și scalabile. Accesibilitatea unor servicii cloud constă în simplificarea fluxurilor și proceselor de lucru din companie, în fluidizarea vânzărilor și îmbunătățirea interacțiunii cu clienții.

Siguranța datelor și a conexiunilor trebuie să fie garantată de o tehnologie cloud performantă, bazată pe servere virtuale care sunt active 24/7. De asemenea, după implementarea unei rețele cloud, vei beneficia de suport și de optimizări ale sistemului, ca să fie adaptat în permanență la nevoile de upgrade de spațiu și să țină pasul cu diversificarea activității desfășurate în organizația pe care o conduci.

Tipuri de soluții cloud pentru compania ta

Este clar că atunci când vorbim de tehnologie cloud intrăm în zona de tehnologie de business, capabilă să susțină dezvoltarea în siguranță a unor aplicații informatice specifice pentru fiecare firmă.

Poți alege dintre mai multe soluții tip cloud: publice, private sau hibride. Într-un cloud public, infrastructura se află la sediul furnizorului care oferă aceste servicii de cloud prin intermediul internetului. Nu mai ai nevoie de un departament intern de IT și practic externalizezi activitățile informatice.

Pentru un exemplu de platformă complexă de Public Cloud ajungem la ceea ce este Microsoft Azure, și anume o oportunitate de a-ți duce afacerea la următorul nivel, pe baza unui sistem de operare integrat de cloud computing ce facilitează gestionarea aplicațiilor web scalabile pe internet și îți dă libertatea de a implementa configurațiile dorite.

Instrumentele, template-urile și serviciile disponibile pe platforma Microsoft Azure asigură realizarea și administrarea eficientă a aplicațiilor enterprise, mobile, web si IoT (Internet of Things).

Un alt tip de soluții cloud sunt cele private, utilizate exclusiv de o companie, și care pot fi amplasate la locația respectivă sau în centrul de date al furnizorului de servicii cloud. Există și varianta de cloud hibrid, pentru a găzdui aplicațiile esențiale pe servere proprii, iar pe cele secundare în tehnologie cloud.

Tot mai multe companii aleg servicii de cloud pentru activitățile de business, iar pentru aceasta solicită softuri performante, capabile să ofere soluții personalizate, care să valorifice resursele organizației și să optimizeze costurile la toate nivelurile de activitate.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-jrrmk