Cei mai veninosi serpi din lume

Cei mai veninosi serpi din lume

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari22045

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cat de multi oameni stiu care sunt serpi veninosi si care nu? Iata cateva informatii utile despre cei mai veninosi serpi din lume.Serpii sunt inclusi in categoria reptilelor. Exista mai mult de 2900 de specii de serpi raspanditi in intreaga lume, din care aproximativ 600 de specii sunt cunoscuti a fi veninosi. Un sarpe veninos are dinti specializati prin care acestia elibereaza veninul. Acestia sunt destinati auto-apararii si imobilizarii pradei.Muscatura unui sarpe veninos afecteaza rapid diferite organe, inclusiv plamanii, inima, sistemul nervos central, celulele rosii din sange si muschii. Exista trei tipuri de venin: neurotoxic, hemotoxic si miotoxic. Cei mai veninosi serpi din lume sunt Taipan, Krait, cobra din Filipine, regele cobra, vipera lui Russell, Black Mamba, yellow-jawed tommygoff, sarpele brun occidental, sarpele tigru si sarpele de mare cu benzi.


1. Taipan (Oxyuranus scutellatus)

Este unul dintre cei mai veninosi si mai mortali serpi din lume. Exista trei sub-specii principale de Taipan, cum ar fi Taipanul papuas (Oxyuranus s. canni), Taipanul de vest sau central (Oxyuranus Microlepidotus) sau (Fierce Snake) si Taipanul de izlaz sau de coasta (Oxyuranus scutellatus).


Serpii Taipan se gasesc in Australia si Noua Guinee. Sarpele Fierce Taipan sau Taipanul central sunt mai toxic fata de Taipanul papuas si cel de coasta. Taipanul central este de culoarea maslinie sau maro, cu cap negru in intregime sau cu un semn negru pe cap. Habitatul sau sunt pajistile si campiile uscate. Taipanul de coasta este brun inchis sau deschis la culoare cu o nuanta pala pe partile laterale si dedesubt. Acesta are aproximativ 6 m lungime. Se gaseste in zone impadurite deschise si paduri.
sarpele Taipan


sarpele Taipan
2. Krait

Acest sarpe extrem de veninos se gaseste in Asia. Este negru sau albastrui-negru, cu benzi albe inguste si un cap ingust. Lungimea medie a acestuia este de aproximativ 90 cm. Este mult mai activ pe timp de noapte decat in timpul zilei. Este de 15 ori mai mortal decat cobra. Veninul sau este o neurotoxina puternica, care provoaca insuficienta respiratorie.
sarpele Krait


sarpele Krait
3. Regele Cobra

Este cel mai mare sarpe veninos. Lungimea medie este de aproximativ 3,5 metri si poate ajunge la maxim 5,5 metri lungime. Este uniform maro, masliniu sau verde cu benzi negre. Regele Cobra se gaseste de obicei in sudul Chinei, Thailanda, Filipine, Sudul Indiei si Peninsula Malaezia. Veninul sau este un tip de neurotoxina.
Regele Cobra


Regele Cobra
4. Vipera lui Russell

Vipera lui Russell este frecvent intalnita in India, Sri Lanka, Malaezia Peninsula, China Southern, Sumatra, Java, Borneo si insulele din jur. Are un corp maroniu deschis cu trei randuri de pete negre sau maro cu margine alba sau galbena. Lungimea medie este de aproximativ 1 metru. Acesta vipera a provocat cei mai multi morti decat orice alt sarpe veninos. In timp ce ataca, incolaceste strans prada, suiera si loveste cu o atat de mare viteza, incat victima are putine sanse de a scapa. Veninul sau este de tip hemotoxin, un coagulant puternic care distruge celulele din sange si tesuturi.
Vipera lui Russell


Vipera lui Russell
5. Black Mamba

Este cel mai de temut sarpe veninos din Africa. Se gaseste in padurile si savanele africane. Este foarte toxic si extrem de agresiv. Veninul sau este o neurotoxina puternica. In ce priveste culoarea, este negru sau maro uniform. Lungimea medie a acestuia este de aproximativ 4,3 metri. Gura are o linie neagra. Este cunoscut ca fiind cel mai rapid sarpe de pamant din lume, atingand o viteza de pana la 16-19 km/ora.
Black Mamba


Black Mamba
6. Sarpele Tigru

Este de culoarea maslinie sau maro inchis cu burta maslinie sau galbuie si benzi incrucisate. Subspeciile sale se gasesc in Victoria si Tasmania si sunt de culoare uniform neagra. Lungimea medie este de aproximativ 1.2 - 1.8 metri. Este unul dintre cele mai veninosi serpi din Australia. Este, de asemenea, gasit in Noua Guinee, Tasmania si Insulele din Stramtoarea Bass. Veninul este o neurotoxina puternica care afecteaza sistemul nervos central. Sarpele tigru produce venin in cantitati mari, cu o emisie medie de aproximativ 35 mg la 180 mg.
Sarpele Tigru


Sarpele Tigru
7. Sarpele Brun Occidental (Pseudonaja nuchalis)

Se gaseste in pasuni, paduri, deserturi si campii grava, find originar din Australia. Are un cap ingust negru si un gat negru. Poate fi negru sau brun deschis la culoare cu traverse inguste intunecate sau o serie de benzi mai usoare in jurul corpului. Sarpele Brun Occidenta are 1,5 metri lungime si venin neurotoxic.
Sarpele Brun Occidental


Sarpele Brun Occidental