Cea mai bună experiență de gaming: Consolă sau PC?

Cea mai bună experiență de gaming: Consolă sau PC?

Detalii

CategoriiIT
TaguriJocuri
Ultima actualizareVineri 14 august 2020
Vizualizari359

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru un gamer adevărat, cea mai importantă este experiența de joc, iar aceasta nu ține atât de specificațiile dispozitivului, cât de modul său de utilizare. De aceea, mereu vor exista unii gameri pasionați de console și alții care consideră că nici o experiență de joc nu poate fi mai tare ca una pe care ți-o oferă un PC performant. Părerile vor fi mereu împărțite și ele se bazează în primul rând, de preferințe personale. Totuși, când vine vorba despre jocuri, există avantaje și dezavantaje evidente ale fiecărui tip de dispozitiv în parte. Spre exemplu, în cazul unei console, jocul este optimizat pentru joystick, iar în cazul unui PC, același joc este gândit pentru mouse și tastatură.

Prin urmare, dacă vrei să cumperi primul tău gadget pentru gaming, îți prezentăm în continuare câteva informații care te pot ajuta să te decizi și să găsești un răspuns la eterna dilemă: consolă sau PC?

Jocurile pe PC


Cel mai important avantaj al unui PC îl reprezintă grafica superioară față de cea pe care o poate oferi o consolă. În plus, un PC poate fi reconfigurat relativ ușor, iar utilizatorul poate schimba placa video, dacă își dorește una mai performantă, de ultimă generație. În acest fel, poate face un upgrade la computer cu un cost mai mic decât ar presupune schimbarea consolei cu una nouă. De asemenea, tehnologiile de realitate virtuală și realitate augmentată sunt mai ușor de accesat de pe un PC performant decât de pe o consolă.

Prin urmare, un calculator de gaming performant poate oferi o experiență de joc superioară unei console. Este adevărat că un PC de acest fel costă destul de mult, dar pe termen lung nu va fi nevoie de alte investiții costisitoare, pentru că la un computer poți înlocui doar anumite componente: poți pune un hard drive mai bun, poți să adaugi memorie RAM sau să schimbi placa video cu una mai rapidă și mai bună pentru jocuri.

Jocurile pe consolă

Spre deosebire de un computer, consola nu are nevoie de upgrade și de investiții în hardware, ci doar în jocuri. O consolă performantă va putea rula fără probleme orice tip de joc, chiar dacă ea are o vechime de câțiva ani, iar jocul este abia lansat. Nu ai nevoie să faci tot felul de configurări, ca în cazul unui computer și, evident, chiar și o consolă bună, de ultimă generație, costă mult mai puțin ca un PC pentru gaming. Prin urmare, dacă vrei să folosești computerul doar pentru jocuri și nu îți trebuie și pentru altceva, ar fi mai indicat să alegi în locul lui o consolă.

Totuși, chiar și cea mai performantă consolă are o grafică mai slabă ca un PC bun, iar adevărații gameri știu că grafica este unul dintre cele mai importante aspecte într-un joc. O altă problemă cu care te-ai putea confrunta o reprezintă disponibilitatea jocurilor. Toate jocurile create pentru consolă au și o variantă pentru PC, dar, din păcate, reciproca nu este valabilă. E posibil ca un joc nou să fie lansat pentru desktop, dar să nu fie disponibil și în varianta pentru consolă.

În concluzie, nu putem spune că un PC sau o consolă oferă o experiență de joc superioară, pentru că totul ține de preferințele personale și de nevoile fiecărui gamer în parte. Totuși, ar fi bine să ții cont de aceste informații, înainte să faci o alegere.

Sursa foto: pexels.com/photo/blur-close-up-device-display-442576/