Ce presupune organizarea unui eveniment?

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5230

Voteaza & Distribuie

Descriere

Piata evenimentelor corporate din Romania s-a devoltat spectaculos in ultimii ani, in special de la integrarea tarii noastre in Uniunea Europeana.

Cine se ocupa de organizarea acestor evenimente?


Acest lucru este realizat de o firma (sau mai multe) specializata in domeniul organizarii evenimentelor, aceasta din urma fiind in permanenta colaborare cu beneficiarul. Fiecare dintre aceste evenimente corporate, fie ele conferinte, seminarii, congrese internationale ori workshop-uri are nevoie de o organizare minutioasa in care sunt angrenati o multime de oameni: personal al firmei organizatoare care se ocupa de trimiterea invitatiilor, stabilirea locatiei, stabilirea programului evenimentului, asigurarea cazarii si tranportului invitatilor. De asemenea in timpul coffee break-urilor si al meselor intra in scena si personalul firmelor de catering , personalul hotelului. In permanenta sunt prezenti reprezentanti ai firmei organizatoare pentru o coordonare cat mai exacta a activitatilor intreprinse in cadrul evenimentului. Nu trebuie neglijata nici echipa tehnica ce asigura intreaga aparatura audio-video necesara.

Acestia pregatesc chiar cu cateva zile inainte locatia in care se va desfasura evenimentul, amplasand echipamentele multimedia. De la sisteme de traducere simultana, care in cadrul unui eveniment cu invitati internationali sunt imperios necesare, la sisteme de sonorizare, de videoproiectie, echipamente IT sau pentru cazuri mai speciale, sisteme de videoconferinta. Tehnicienii de sunet vor fi prezenti, gata oricand sa intervina sau sa indrume invitatii/prezentatorii in utilizarea echipamentelor multimedia. Sa nu-i uitam de interpretii ce pot fi specializati pe traduceri tehnice, comerciale sau financiare. Fata de traducerea consecutiva, traducerea simultana asigura o fluenta mult mai mare a desfasurarii evenimentului, oferind un confort mai mare atat vorbitorului cat si ascultatorului. Fiecare eveniment se poate incheia cu o masa festiva sau un cocktail, reprezentand o buna ocazie pentru schimbarea opiniilor asupra temelor discutate, incheierea unor parteneriate de afaceri ori pur si simplu socializare si buna dispozitie.