Ce ne face fericiti?

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFamilie si copii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2759

Voteaza & Distribuie

Descriere

Se spune ca nu exista un raspuns universal valabil la intrebarea "Ce ne face fericiti?". Iata ca, desi fericirea nu este cuantificabila, oamenii pot identifica aspectele din viata care le aduc bucurie. Nu e vorba numai de bani, masini puternice si vacante de lux, ci mai degraba de o viata linistita alaturi de familie si prieteni si, din cand in cand, o iesire relaxanta in natura.
Ce ne face fericiti?


Ce ne face fericiti?
O imbratisare la momentul potrivit aduce bucurii imense

In mod surprinzator, rasul este o sursa de fericire, urmata indeaproape de mesele servite alaturi de prieteni. O imbratisare la momentul potrivit aduce si ea bucurii imense, la fel si lectura si plimbarile. In ciuda materialismului care domina la nivel social, iata ca oamenii inca mai identifica surse de fericire in activitati sau gesturi care fie nu costa nimic, fie sunt, de multe ori, trecute cu vederea si considerate nesemnificative.


Lectura unei carti bune, plimbarile relaxante pe plaja, un apus sau un rasarit de soare surprins alaturi de persoana iubita, mirosul ierbii proaspat tunse sau rasfoitul fotografiilor vechi, toate sunt raspunsuri la fel de valabile la intrebarea "Ce ne face fericiti?".
Imbratisare


O imbratisare din partea nepotilor aduce bucurie bunicilor
Mediul complicat si plin de stres in care traim ne face sa ne intoarcem la lucrurile care conteaza cu adevarat, cele care nu costa nimic si care ne aduc cea mai profunda fericire: familia, prietenii si natura. Relatiile apropiate cu cei dragi sunt de departe cele mai importante si ingrijitul copiilor sau nepotilor primeaza in fata muzicii preferate sau realizarii profesionale.


O sanatate de fier este intotdeauna asociata cu o stare de bine

Deloc surprinzator este faptul ca majoritatea oamenilor au facut legatura intre fericire si sanatate. O sanatate de fier este intotdeauna asociata cu o stare de bine si cu pofta de viata, in vreme ce cei cu o stare de sanatate precara nu se pot bucura de micile placeri ale vietii.
Natura


Timpul petrecut in natura, o sursa de fericire
Animalele de companie aduc alinare si fericire celor singuri sau in varsta, mai ales in randul femeilor. Pe ultimele locuri ale topului se afla relatiile virtuale si interactiunea pe retelele de socializare, precum si situatia materiala. Un lucru paradoxal, intrucat fericirea vine odata cu lipsa grijii financiare, spre deosebire de cei care se declara nefericiti din cauza problemelor financiare si a preocuparii pentru siguranta zilei de maine.


Perceptia fericirii se schimba odata cu inaintarea in varsta

Nu in ultimul rand, majoritatea oamenilor considera ca fericirea este in totalitate rezultatul propriei vointe si nu un dar al destinului. Cu alte cuvinte, fiecare are control deplin asupra propriei stari de fericire, iar simtul controlului creste proportional cu varsta. De asemenea, cei ce simt ca isi stapanesc viata pana in cele mai mici detalii sunt mai fericiti decat cei care nu detin controlul asupra propriului destin.
Animalele de companie aduc fericire varstnicilor


Animalele de companie aduc fericire varstnicilor
Perceptia fericirii se schimba, insa, odata cu inaintarea in varsta. Ce ne face fericiti la 20 de ani ne plictiseste la 50 de ani si invers. Tinerii sunt exaltati de situatiile intense, stimulante, pline de aventura si adrenalina. Odata cu trecerea anilor, incepem sa asociem fericirea cu linistea sufleteasca, armonia cu cei dragi si multumirea adusa de o viata realizata, cu impliniri pe toate planurile. Cu alte cuvinte, suntem fericiti cand tragem linia si constatam ca nu ne-am irosit viata, ci am avut realizari importante in tot ce ne-am propus.