Ce inseamna Masajul Erotic

Ce inseamna Masajul Erotic

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurimasaj de relaxare
Ultima actualizareMiercuri 14 septembrie 2016
Vizualizari19611

Voteaza & Distribuie

Descriere

Intr-un salon de masaj erotic, dar si acasa, intre parteneri, masajul erotic se axeaza pe anumite miscari specifice, combinatii de tehnica si senzualitate, pentru ca persoana care primeste masajul sa descopere noi senzatii, chiar in zone ale corpului de unde se asteapta mai putin.

Masajul erotic si arta masajului corporal sunt inspirate din tehnicile de meditatie si exprimare a sexualitatii specifice folosofiei hinduse si orientale si depasesc, prin intensitate si complexitate, un masaj de relaxare.

Sexul tantric este un termen foarte folosit atunci cand se vorbeste despre senzatii profunde si emotii deosebite si este cu adevarat ceva nou pentru mediul european si occidental. Nu multi stiu insa ca Tantra este de fapt o stiinta complexa, care, in spiritul religios-filosofic perceput in Orient, se refera la explorarea fiintei umane in mod complet urmand calea sexualitatii. Este vorba despre o foarte buna cunoastere a corpului omenesc, de constientizarea fiintei umane ca facand parte din Univers.

Conform credintelor hinduse, omul poate atinge culmile supreme prin practici sexuale. Acest lucru implica automat nu doar apropierea fizica (care se realizeaza intr-un body masaj), ci si sentimentele partenerilor. Fara dragoste, atat fizica cat si spirituala, omul nu poate transcede catre divinitate. Cei care nu sunt experti in astfel de practici, dar doresc sa le experimenteze si apoi sa le aplice mai departe, isi pot alege cu grija un salon de masaj erotic. Desi poate fi vorba doar de un masaj, doar de un mijloc de stimulare si de relaxare, uneori poate insemna mai mult decat atat.

La saloanele de masaj erotic sunt angajate de obicei maseuze, insa exista si maseuri pentru doamne si domnisoare (poate ca opinia generala aproba faptul ca doar barbatii sunt interesati de partea sexuala a vietii, iar femeile mai putin). Evident, masajul erotic poate fi invatat si acasa, intre parteneri, ceea ce poate insemna o mai mare relaxare si armonie in cuplu, aducand un aer proaspat relatiei, oricat de veche este aceasta. Dincolo de tehnicile masajului de relaxare, care presupune presiunea si atingerea anumitor parti ale corpului insistandu-se pe principalele grupe de muschi, masajul erotic se centreaza pe atentia oferita de un partener celuilalt.

Stimularea poate incepe cu tehnici preluate din masajul de relaxare, insa un masaj corporal se realizeaza cu tot corpul, dupa cum sugereaza si numele. Oricare parte a corpului poate fi folosita cu succes pentru a induce si a trezi simturi si senzatii noi, pentru a spori altele. Mainile si partea superioara a corpului sunt cele mai usor de folosit in masajul erotic. Nici picioarele nu sunt neglijate pentru ca ele au rolul de a contribui la presiunea si determinarea unor senzatii.

Masajul corporal presupune dualitatea pasiv-activ. Unul din parteneri este pasiv si primeste, celalalt este activ si ofera. Principiile tantrice spun ca cel care ofera trebuie sa faca acest lucru din toata inima, sa se implice cu adevarat, altfel senzatiile si apropierea fizica ajung sa fie interpretate ca superficiale. De aceea, partenerilor de cursa lunga le sunt benefice astfel de exercitii in doi.

Pentru un masaj erotic reusit se recomanda o incapere curata, luminata discret, unde lumanarile parfumate sau betisoarele au rol de destindere, ca si muzica in surdina. Uleiurile de masaj, dar si pudra (care face mana sa alunece mai bine) pot fi folosite cu succes. Stresul si problemele cotidiene tebuie lasate la usa.

Miscarile masajului de relaxare preced miscarile celui erotic sau incitant. Nu este o regula, insa de obicei persoana pasiva se va aseza mai intai pe burta, iar cel care face masaj poate sa inceapa fie cu spatele, fie direct cu talpile si picioarele, urcand apoi catre spate si zona cefei. Dupa aceea, cel care primeste masajul se va intoarce si cu fata. Fiind o zona cu mult mai multe puncte erogene, in special pentru femei, este momentul in care se vor pune in aplicare miscari insistente, alternative si care sa faca placere.

Daca masajul erotic este efectuat de o persoana necunoscuta, se anticipeaza in mod logic zonele erogene, insa daca este vorba de un cuplu, este necesara comunicarea tuturor aspectelor legate de acest subiect. Cu atat mai mult cu cat destinderea si placerea resimtita vor fi mai mari intre partenerii legati si sentimental.

In general, nu exista diferenta mari intre masajul erotic la barbati si la femei, in afara celor determinate de natura si preferintele fiecaruia. Masajul necesita atentie sporita la fiecare gest, asa incat sa nu existe senzatii de disconfort. Un masaj corporal poate fi util in probleme de ejaculare precoce sau frigiditate.

In principiu, masajul erotic presupune ca barbatul trebuie sa reziste in fata tuturor senzatiilor oferite, de aceea unele disfunctii sexuale isi pot gasi o cale de ameliorare. Pentru femei, multitudinea de senzatii, neintalnite pana acum, le poate face sa-si redescopere propriul corp si sa capete incredere in ele. In fond, principiile tantrice presupun faptul ca partenerii beneficiaza de senzatiile acestea nu doar pentru propria lor placere, ci si pentru deschiderea catre alte orizonturi emotionale si de ce nu, spirituale. De aceea, cei neinitiati asociaza actul sexual prelungit cu Tantra. Sfat: Pudoarea nu trebuie confundata cu absenta comunicarii intre parteneri chiar si in momentele intime.

Nu trebuie uitat ca dragostea are doua dimensiuni principale, fizic si spiritual, care in fond sunt definitorii penrtru noi, ca oameni.