Ce este invertorul auto?

Detalii

CategoriiSport
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1148

Voteaza & Distribuie

Descriere

Astfel laptopul, telefonul mobil, cafetiera, fierbatorul, aparatul electric de barbierit ori alte asemenea obiecte utile se vor putea conecta la acest dispozitiv. Invertorul auto face posibil acest lucru datorita capacitatii sale de a transforma curentul continuu in curent alternativ. Acest dispozitiv dispune de regula de o priza schuko ce serveste cu succes la conectarea aparatelor electrice prin intermediul propriului stecher. Prin urmare limitarea impusa de prizele tip bricheta auto se va elimina sporind astfel gradul de confort in autovehicul.


Invertoarele auto au proprietatea de a transforma tensiunea de 12V in tensiune de 220V. In functie de model, acestea se pot conecta atat la bricheta cat si direct la bateria auto cu ajutorul cablului cu clesti (crocodili). De regula aceste dispozitive dispun de protectie in caz de suprasarcina, baterie descarcata, supravoltaj, scurt circuit sau temperatura ridicata. Daca unele dintre modele devin active doar prin simpla lor conectare la bricheta, altele in schimb pot fi actionate printr-un buton ON/OFF.


Capacitatea de alimentare a diferitelor aparate electrice la tensiunea de 220V face din invertorul auto un dispozitiv foarte util in concedii, drumetii, deplasari in interes de serviciu ori in calatoriile de afaceri. Invertorul poate fi un accesoriu de dorit pentru cei mai multi dintre conducatorii auto, datorita posibilitatii oferite de acesta in utilizarea aparatelor electrice specifice uzului domestic, chiar in autovehicul. Telefonul mobil sau laptopul poate fi conectat la priza invertorului doar folosind stecherul propriu cablului de alimentare, fiind astfel inlaturata grija pentru adaptoarele cu mufa tip bricheta auto.


Invertoarele auto se mai pot remarca indeosebi dupa puterea pe care o dezvolta. Astfel cu cat puterea lor este mai mare cu atat ele vor putea alimenta eficient mai multi consumatori simultan. Cele mai des utilizate pentru alimentarea mai multor aparate electrice pot fi invertoarele de 300 WATT. De asemenea cele mai multe dintre aceste modele vor fi echipate cu un cooler ce poate asigura racirea lor si un led ce indica starea activa a invertorului ori starea bateriei auto. In acest fel se va putea preintampina descarcarea acumulatorului auto evitandu-se totodata disconfortul generat de astfel de situatii.


Asadar beneficiul major oferit de invertorul auto este acela ca poate oferi posibilitatea conectarii aparatelor electrice folosind doar propriul stecher fara a mai fi nevoie de adaptoare tip bricheta auto. Invertorul auto sporeste diversitatea aparatelor electrice ce pot fi utilizate in masina inlaturand limitarea impusa de acele prize tip bricheta auto. Gratie invertoarelor auto utilizarea aparatelor electrice cum ar fi laptopul, telefonul mobil, cafetiera de voiaj ori filtru de cafea, fierbatorul sau aparatul electric de barbierit se face posibila in autoturisme.