Ce trebuie să conțină trusa de pictură a copilului tău?

Ce trebuie să conțină trusa de pictură a copilului tău?

Detalii

CategoriiCultura
TaguriPictura
Ultima actualizareVineri 19 februarie 2021
Vizualizari220

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă juniorul tău este pasionat de pictură sau urmează să participe la un curs, va avea nevoie de o trusă de pictură care să conțină câteva materiale esențiale. Alegerea acestora poate părea dificilă, mai ales că acum există foarte multe materiale în magazinele de specialitate. Află din acest articol ce ar trebui să conțină trusa de pictură a copilului tău și cum poți alege materialele, în funcție de nivelul la care este și preferințele lui.

Ce conține trusa standard de pictură?

Orice pictor, fie că este copil sau adult, fie amator sau profesionist, va avea nevoie de câteva materiale de pictură esențiale. Acestea sunt pensulele, culorile și suportul pe care urmează să se picteze. Acestea sunt cele trei categorii de instrumente fără de care pictura nu poate fi realizată. Însă, de la acest nivel, lucrurile încep să se ramifice foarte mult, în funcție de nevoile și preferințele pictorului, dar și de nivelul la care a ajuns cu tehnica sa.

Suportul picturii poate fi reprezentat de hârtie, pânză sau chiar sticlă, în timp ce culorile pot fi acrilice, în ulei, acuarele, guașe sau pasteluri. În ce privește pensulele, acestea pot fi pensule din păr natural sau sintetic, de grosimi diferite. În plus, mai pot fi utile cârpe, palete și alte ustensile de pictură. În funcție de nivelul și preferințele copilului tău, vei alege între diferitele tipuri de instrumente.

Ce suport să alegi pentru trusa de pictură a copilului

Cu excepția cazurilor în care cel mic pictează de multă vreme sau urmează un curs de avansați, suportul cel mai potrivit pentru pictura copiilor este hârtia. Aceasta poate avea grosimi diferite, în funcție de culorile alese (acuarelă, acril sau ulei). Pentru acuarele se folosesc hârtiile mai groase care nu se încrețesc atunci când micuțul aplică multe straturi de culoare diluată cu apă. Dacă juniorul este mai avansat în tehnica picturii și a descoperit deja culorile acrilice sau pe cele în ulei, este indicat să alegi pânze.

Ce culori trebuie să conțină trusa de pictură?

Copiii încep, în general, pictura cu acuarele, care sunt mai simplu de folosit și se găsesc în truse gata ambalate, cu majoritatea culorilor necesare pentru picturi de amatori. Dacă micuțul tău vrea să experimenteze mai departe, poți să-i prezinți culorile acrilice care sunt mai ușor de folosit decât cele de ulei. Aici, recomandarea este să cumperi tuburi individuale de culori. Alcătuiește o colecție de culori de bază, pentru ca cel mic să aibă posibilitatea să picteze orice își dorește. Printre culorile necesare se numără alb, albastru ultramarin, roșu carmin, galben, ocru, verde și negru.

Cum alegi pensulele potrivite?

În timp, dacă pictura va deveni una dintre pasiunile copilului tău, acesta își va alege singur pensulele, în funcție de nevoi. La început însă, este bine să-i oferi pensule cu vârfuri rotunde, potrivite pentru pictura în acuarele. Nu este nevoie să cumperi pensule din păr natural în acest stadiu. Cele cu păr sintetic sunt foarte potrivite pentru pictatul cu acuarele.

Ce alte accesorii mai sunt necesare?

Instrumentele din categoriile de mai sus sunt suficiente pentru realizarea unei picturi. Restul obiectelor necesare pot fi improvizate cu obiecte din casă: un pahar pentru apă, o farfurie, pentru amestecarea culorilor. Totuși, dacă dorești să cumperi accesorii specifice, îi mai poți oferi copilului o paletă pentru culori. Una din plastic este suficientă. De asemenea, un șevalet poate fi util dacă îți dorești ca cel mic să picteze în natură sau să nu stea foarte mult aplecat deasupra mesei de pictură.

În concluzie, trusa de pictură a copilului tău trebuie să conțină un suport, culori și pensule. Alege-le în funcție de nivelul său de experiență și de preferințele sale în materie de pictură. În plus, pe măsură ce avansează, îi poți oferi și alte accesorii precum șevaletul, paletele sau diversele medii pentru pictura în ulei.

Sursa foto: pexels.com/photo/assorted-color-artwork-equipment-set-1053687/