Ce nu ar trebui să îți lipsească dintr-un studio de artă?

Detalii

CategoriiCultura
TaguriPictura
Ultima actualizareVineri 19 februarie 2021
Vizualizari570

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă ești pasionat de artă și culoare și îți place să te exprimi prin pictură, atunci cu siguranță ai în vedere crearea unui studio propriu. Dacă deja ai un spațiu pe care vrei să îl transformi în studio, atunci ar trebui să ai în vedere și produsele care nu are trebui să îți lipsească și despre care discutăm în cele ce urmează.

Vopsea spray

Cu siguranță ai văzut cât de ușor pot fi făcute unele desene sau picturi folosind doar câteva sprayuri cu culori. Dincolo de tehnică, pe care va trebui să o stăpânești foarte bine, vei avea nevoie și de culori în sine. Va trebui să cauți în magazinele specializate vopsea spray sau produse similare, care să te ajute să aplici vopseaua cu ușurință, din doar câteva mișcări. Acest mod de a realiza tablouri este distinct de pictură în sine, ci și prin prisma faptului că aspectul este unul diferit. Dacă în cazul picturilor pe canvas, cu acuarele, se pot vedea cu ușurință urmele de pensulă, în cazul vopselei spray acest lucru dispare, deoarece vopseaua aplicată direct din tub are câteva avantaje notabile.

Un prim avantaj constă în distribuția uniformă a culori pe suprafață, care nu mai întâlnește problematica revenirii pe anumite suprafețe. Dacă te rezumi la un singur strat aplicat, desenul rămâne intact deoarece sprayul nu are efect abraziv, așa cum se întâmplă în cazul frecării pensulei pe o coală de hârtie sau pe pânză. Nu în ultimul rând, aplicarea vopselei ușurează procesul de lucru, iar timpul de aplicare a culorii este extrem de redus.

Vopsele acrilice

Față de vopseaua în ulei, culorile acrilice îți oferă avantajul uscării rapide și al eficienței de acoperire. Aceste vopsele sunt foarte pigmentate, lucru care le face să fie preferate de către utilizatori pentru un număr foarte mare de aplicații. Tablourile, pictura pe textile și personalizarea anumitor obiecte de folosință uzuală reprezintă doar câteva dintre cazurile ce necesită vopsea specială, pe care trebuie să o ai în studio.

Șevaletul

Indiferent de tehnica de lucru, va trebui să ai în studio un șevalet. Acesta îți va permite să ai un sprijin atunci când lucrez, astfel încât să poți avea vizibilitate deplină la lucrarea ta. Practic, dacă ai lucra în plan orizontal, e posibil ca unele imperfecțiuni să treacă neobservate tocmai din cauza unei vederi ineficiente. Șevaletul însă îți oferă poziționarea lucrării la nivelul privirii tale, drept pentru care o vei privi în ansamblu și vei ști dacă are nevoie de anumite schimbări. Șevaletele sunt de mai multe tipuri, însă este important să alegi un șevalet confortabil și ușor, care să fie ușor de manipulat și transportat, tocmai pentru a-ți asigura confortul în timpul muncii.

Organizatoare pentru accesorii

Cu siguranță un studio nu ar fi complet dacă nu ar conține schițe sau lucrări expuse într-un cadru intim. Procesul creativ nu este o știință exactă drept pentru care cu siguranță va trebui să exersezi pentru a ajunge la performanțele dorite. Poți să îți păstrezi evoluția și lucrările pe etape de lucru, așezându-le în organizatoare speciale,la care să ai acces atunci când ai nevoie.

Surse de încălzire eficiente

Într-un studiu este foarte important să ai un bun raport în ceea ce privește temperatura și umiditatea. O umiditate prea mare poate deteriora lucrările și poate conduce către apariția igrasiei. Într-o cameră în care stochezi pânze și vopsea, nu este indicat să păstrezi un mediu umed. Din acest motiv ar trebuie să ai în vedere instalarea unor surse de căldură, astfel încât încăperea să fie uscată, potrivită activității tale.

Un studio de pictură este mai mult decât un atelier sau un spațiu de lucru. Studioul este locul unde iau naștere visele, însă acele vise colorate în chiar nuanțele paletelor tale de culori.

Sursa foto: unsplash.com/photos/koyy-5uzlPU