Ce investigatii trebuie urmate pentru fisa medicala de permis auto in Bucuresti?

Detalii

CategoriiAuto/moto, Sanatate
Tagurifisa medicala, permis auto
Ultima actualizareJoi 28 octombrie 2021
Vizualizari177

Voteaza & Distribuie

Descriere

Conform legislatiei in vigoare si a Ordinului 1162 / 2010, permisul auto poate fi obtinut doar de catre persoanele care au abilitatile necesare pentru a sofa si necesita o fisa medicala de permis auto in Bucuresti care este valabila in toata tara.

Sunt considerati inapti pentru a conduce un autovehicul cei care au afectat in mod semnificativ auzul, vederea sau mobilitatea, sufera de dependenta de alcool, tulburari psihice majore, epilepsie, retard mental sau alte afectiuni neuropsihice sau neurologice grave.

Stabilirea acestor abilitati necesita mai multe investigatii medicale, parafa medicilor de specialitate si avizul unui centru autorizat de Politia Rutiera si Directia de Sanatate Publica. Toate aceste informatii vor fi trecute intr-un formular tipizat numit certificat medical sau fisa medicala, document care este valabil sase luni de la data emiterii.

Cand este necesar acest document?

Examinarile medicale necesare pentru eliberarea permisului de conducere au ca scop evaluarea abilitatilor soferului si depistarea problemelor de sanatate care afecteaza aptitudinile necesare pentru a sofa. Astfel, conducatorii auto sunt obligati prin lege sa obtina fisa medicala permis auto Bucuresti sau in restul tarii atunci cand isi reinnoiesc permisul sau il preschimba.

Situatiile in care apare necesitatea acestor investigatii sunt:

 • Persoana doreste sa urmeze scoala de soferi si are nevoie de un aviz medical;
 • Persoana are permisul auto expirat si are nevoie de investigatii medicale pentru preschimbare;
 • Persoana are permisul suspendat sau anulat si are nevoie de certificat medical complet;
 • Persoana preschimba permisul grupa II si are nevoie de avizul unui medic pneumolog si de fisa auto tip AB.

Investigatii necesare pentru certificatul medical complet pentru permis auto

Conform legii in vigoare, persoana interesata sa obtina fisa medicala de permis auto in Bucuresti si in restul tarii trebuie sa treaca prin sase examinari medicale de specialitate:

 • Medicina interna
 • ORL
 • Oftalmologie
 • Ortopedie si chirurgie
 • Neurologie
 • Psihiatrie.

Din fericire, in prezent exista clinici medicale avizate de Politia Rutiera si Directia de Sanatate Publica in cadrul carora se pot realiza in mai putin de o ora toate investigatiile. In cadrul acesteia sunt prezenti concomitent toti medicii de specialitate, iar soferii pot obtine in aceeasi zi fisa medicala de permis auto in Bucuresti, semnata si parafata de medicul coordonator al clinicii.

Acte necesare pentru obtinerea fisei medicale

Conform legii, rezultatele investigatiilor realizate pentru fisa medicala de permis auto in Bucuresti sau in restul tarii trebuie trecute intr-un formular tipizat pe care soferii il pot gasi la receptia clinicilor medicale de specialitate.

Pe langa acest formular, va mai fi nevoie de:

 • Cartea sau buletinul de identitate;
 • Fisa de scolarizare pentru cei care obtin permisul auto pentru prima data si abia au urmat scoala de soferi;
 • Adeverinta de la medicul de familie in care sa fie mentionat daca persoana figureaza in evidenta cu boli cronice;
 • Ochelari de vedere, acolo unde este cazul;
 • Scrisoare de la medicul diabetolog in care sa fie mentionat ca persoana este apta pentru sofat.

In prezent, fisa medicala permis auto Bucuresti sau in restul tarii se poate elibera in mai putin de o ora de catre un centru medical de specialitate. Astfel, soferii nu trebuie sa faca mai multe programari, nu mai pierd timp pe drum intre acestea si nici nu mai stau la cozi. Cu o singura programare si un tarif unic care acopera toate investigatiile necesare, ei vor putea obtine in aceeasi zi certificatul medical complet!