Ce este VPS în Cloud, cum poate fi redimensionat și ale beneficii de care te poți bucura

Detalii

CategoriiIT
TaguriRomania
Ultima actualizareMiercuri 2 decembrie 2020
Vizualizari677

Voteaza & Distribuie

Descriere

VPS înseamnă „server privat virtual”. Acesta este o mașină sau un container virtual, ceea ce înseamnă că nu există un server fizic pe care să îl poți controla. Acest lucru se realizează cu software-ul de tip 1 sau 2 pentru supervizor care împarte un server fizic în zeci sau chiar sute de servere virtuale.

Fiecare server virtual își poate rula propriul sistem de operare și i se alocă o anumită parte din resursele de memorie și stocare ale celui fizic. Ai la dispoziție și majoritatea caracteristicilor ale acestuia, cu excepția posibilității de a modifica nucleul. Fiecare VPS găzduiește propriile fișiere, baze de date și setări prestabilite.

Dacă ai folosit în ultimul timp sau ai avut contact minim cu serviciile de găzduire web, cu siguranță ai auzit și de ”cloud” sau ”servere cloud”. De asemenea, este foarte posibil să fi auzit și de servere virtuale, mașini virtuale sau servere private virtuale. Există numeroase posibilități din care poți alege, însă acest articol îți va prezenta toate informațiile de care ai nevoie despre un VPS în Cloud.

Iată ce trebuie să știi despre VPS în Cloud:

1. Ce este Cloud-ul?
Prin definiție, cloud computing este practica utilizării unei rețele de servere la distanță, găzduite pe Internet pentru a stoca, gestiona și prelucra date. Această variantă este mult mai la îndemână decât folosirea un server local sau un computer personal, de aceea devine și din ce în ce mai populară.

Indiferent dacă alegi între VPS în Cloud, Cloud Dedicated sau Cloud Server Hosting, stocarea rămâne aceeași. În timp ce o mașină locală poate fi utilizată pentru a accesa Cloud-ul, ideea este ca mediul de stocare să fie unul îndepărtat, care elimină, astfel, nevoia de resurse locale pentru stocare, gestionare și prelucrare a datelor.

Printre avantajele folosirii unui server VPS se numără, însă și o mai bună flexibilitate, scalabilitate și agilitate suplimentară atunci când îl utilizezi.

2. Ce este VPS-ul?
VPS este un mediu de găzduire privat, specializat, care este mai mult o partiție a resurselor specifice de la un server mamă prin utilizarea virtualizării. În mare, aceste se presupune implementarea unui supervizor sau a unui manager de mașini virtuale (software de calculator, firmware sau hardware care creează și rulează) pentru a rula mașini virtuale pe un server gazdă/părinte. Fiecare mașină virtuală se numește instanță invitată sau ”child instance”, legând un invitat cu o gazdă și un ”copil” cu un ”părinte”.

În esență, VPS este ca un server fizic care există ca o piesă de software care rulează pe un server gazdă/părinte.

3. Ce este Cloud VPS?
O platforma de găzduire VPS în Cloud oferă resurse scalabile, virtualizate ca serviciu și achiziționate pe bază de utilitate. Cu alte cuvinte, o să plătești pentru ceea ce folosești. Dar totul abia după ce vei obține aprovizionarea dinamică într-un astfel de mediu virtual scalabil.

Resursele necesare pentru majoritatea proiectelor sunt disponibile în câteva minute, toate acestea oferindu-ți acces aproape instantaneu pe un server nou. Cel mai bun lucru dintre toate este faptul că poți face acest lucru fără a fi nevoie să-ți migrezi datele sau să modifici setările serverului.

Indiferent de contextul în care ai nevoie de un spațiu de stocare virtual în plus, Cloud-ul îți vine în ajutor cu numeroase beneficii de care poți profita oricând!

Sursa foto: Shuterstock.com