Ce este un implant dentar?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriImplant dentar, stomatolog, stomatologie
Ultima actualizareVineri 19 februarie 2021
Vizualizari422

Voteaza & Distribuie

Descriere

Implantul dentar este una dintre cele mai revolutionare tehnologii de reconstructie dentara. Un implant dentar reprezintă la momentul actual cea mai eficientă metodă de înlocuire a unuia sau mai multor dinți lipsa, iar avantajul implanturilor dentare este că arată și se simt la fel ca dinții naturali. Implanturile dentare sunt rădăcini artificiale realizate din titan pur, care vor fi inserate în osul maxilar sau în osul mandibular într-un cabinet de stomatologie, se integrează în structura osoasă, înlocuiesc dinții lipsa cu succes și nu au efecte negative asupra altor dinți.

Din cauza faptului că le este teamă de dentist sau din diferite alte motive, foarte multe persoane nu trec pragul unui cabinet de stomatologie decât atunci când se confruntă cu probleme sau când apare durerea dentară. Există situații când, pe fondul unei igiene orale dezastruoase sau din cauza altor factori, oamenii se pot confrunta cu căderea dinților, iar pentru înlocuirea acestora, implantul dentar, după cum spuneam, reprezintă cea mai eficientă metodă.

Avantajele implanturilor dentare

Implanturile dentare au o mulțime de avantaje, iar în continuare aveți posibilitatea de a le descoperi doar pe câteva dintre cele mai importante:

●Implantul dentar imită perfect dintele natural, se simte la fel ca dintele natural și funcționează la fel ca dintele natural. Indiferent că este vorba despre o punte, o proteză dentară sau o coroană, reconstrucția dentară va fi perfectă, iar dinții vor arata precum cei naturali.
●Un alt avantaj major al unui implant dentar este că poate dura o viață întreagă, cu mențiunea că pacientul trebuie să pună mare preț pe igiena orală. Firește, și calitatea implantului, dar și cea a actului operator sunt factori decisivi în acest sens.
●De asemenea, când vine vorba despre implanturile dentare, nu trebuie să uităm că intervenția pentru inserarea acestora într-un cabinet de stomatologie, este minim invazivă în comparație cu alte intervenții care vizează reconstrucția dentară. Pentru inserarea implanturilor, nu este nevoie ca dinții vecini să fie șlefuiți.
●Nu în ultimul rând, este important să aveți la cunoștință faptul că procedura de inserare a unui implant dentar în cadrul unui cabinet de stomatologie se va face și fără operație, și fără tăieturi, iar timpul de recuperare va fi mai mic.

Așadar, dacă aveți unul sau mai mulți dinți lipsă și doriți să optați pentru înlocuirea lor, cea mai simplă și totodată cea mai utilă soluție este reprezentată de implantul dentar.