Ce este și ce se întâmplă în timpul unei sesiuni de neurofeedback?

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurisanatate
Ultima actualizareJoi 29 februarie 2024
Vizualizari671

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te-ai gândit vreodată că poți deveni stăpânul propriei minți prin intermediul unei terapii revoluționare? Ei bine, terapia neurofeedback se remarcă ca o metodă inovatoare și non-invazivă, oferindu-ți oportunitatea de a optimiza funcționarea cerebrală și de a-ți regăsi echilibrul emoțional. Această abordare terapeutică modernă deschide noi perspective în domeniul îngrijirii sănătății mintale, punând accent pe capacitățile de autoreglare ale creierului.

Ce este neurofeedback-ul?


Neurofeedback-ul este o tehnică inovatoare, o terapie complementară noninvazivă de îmbunătățire a proceselor de autoreglare a creierului. Acesta oferă o fereastră fascinantă pentru interconexiunea dintre creier și comportament, având potențialul de a influența activitatea cerebrală în scopul îmbunătățirii funcțiilor cognitive și emoționale.

Cum funcționează terapia prin neurofeedback?


Sesiunile de neurofeedback Bucuresti încep prin aplicarea de electrozi pe scalp pentru a înregistra activitatea undelor cerebrale. Semnalul este procesat de sistemul de neurofeedback, extrăgând informații despre anumite frecvențe ale creierului. Aceste frecvențe pot fi promovate sau diminuate în funcție de obiectivele terapeutice.
Ulterior, pacientul este expus la stimulente vizuale sau auditive, precum imagini, jocuri video sau filme, în timp ce activitatea creierului este monitorizată în timp real. Scopul este antrenarea creierului pentru a atinge performanțele dorite și pentru a îmbunătăți funcțiile cognitive și emoționale.

Pas cu pas printr-o ședință tipică de neurofeedback


Pasul 1: Stabilirea obiectivelor

Înainte de a începe terapia, se stabilesc obiectivele specifice pentru tratament, adaptate stării pacientului și tipului de sistem de neurofeedback utilizat.

Pasul 2: Test CPT inițial

Se efectuează un test CPT (Continuous Performance Test) inițial pentru a măsura schimbările în diferitele arii de performanță și a valida schimbările raportate subiectiv.

Pasul 3: Măsurarea activității undelor cerebrale

Sunt plasați electrozi pe scalp pentru măsurarea în timp real a undelor cerebrale cu ajutorul electroencefalogramei (EEG). Se configurează parametrii pentru a găsi frecvența optimă de antrenament.

Pasul 4: Antrenarea creierului și monitorizarea simptomelor

Pe durata sesiunii, pacientul primește feedback vizual sau auditiv cu privire la modul în care funcționează creierul. Scopul este să rămâi conectat la reacțiile tale, pentru a-ți îndrepta creierul către starea dorită.

Pasul 5: Repetarea antrenamentului

Sesiunile de neurofeedback se repetă de obicei de cel puțin 20 de ori, cu o frecvență de 2-3 sesiuni pe săptămână, pentru a obține rezultate durabile.

Neurofeedback-ul capitalizează pe principiile neuroplasticității, capacitatea creierului de a se schimba și adapta. Prin oferirea de feedback imediat și repetat, terapia încurajează creierul să își regleze activitatea, facilitând dezvoltarea abilităților de autoreglare.

Aşadar, terapia neurofeedback reprezintă o incursiune captivantă şi revoluţionară pentru a îmbunătăți sănătatea mentală și a regla activitatea cerebrală.

Prin intermediul acestei metode inovatoare și non-invazive, poți să devii conștient de modul în care creierul tău funcționează și să-ți dezvolți abilitățile de autoreglare.

În cadrul ședințelor la Clinicile Oxxygene, fiecare pas, de la stabilirea obiectivelor până la repetarea antrenamentului, este meticulos coordonat pentru a îți oferi beneficii durabile în gestionarea stresului, anxietății și a altor aspecte ale sănătății mintale.

Sesiunile de neurofeedback la Clinicile Oxxygene se bazează pe un consult amănunțit, analize medicale și ghidare de la o echipă specializată.

Cu fiecare ședință, terapia oferă o oportunitate unică de a observa și controla modul în care creierul tău reacționează și evoluează, aducându-ți beneficii semnificative în gestionarea stresului, anxietății și a altor aspecte legate de sănătatea mintală.

Descoperă calea către o minte mai sănătoasă și echilibrată prin terapia neurofeedback la Clinicile Oxxygene!