Ce diferente exista intre migrarea unui website si transferul unui domeniu web?

Ce diferente exista intre migrarea unui website si transferul unui domeniu web?

Detalii

CategoriiIT
Taguriwebsite
Ultima actualizareSambata 20 august 2022
Vizualizari101

Voteaza & Distribuie

Descriere

In acest articol vom explica diferentele dintre migrarea unui website si transferul unui domeniu web. Acesti doi termeni conduc uneori la confuzie deoarece adeseori se presupune ca un nume de domeniu (de exemplu, hostx.ro) si un site web sunt acelasi lucru. Cu toate acestea, sunt doua servicii separate care pot fi oferite de aceeasi companie sau de companii diferite.

Migrarea unui website

Migrarea unui website este o necesitate pentru orice companie care doreste sa se mute la o noua gazda - sau pentru orice persoana care este nemultumita de furnizorul sau actual. In cazul migrarii website-ului, continutul unui cont de gazduire este copiat de la un furnizor de gazduire la altul.

Continutul migrat include de obicei:

  • Fisierele website-ului
  • Emailurile
  • Baze de date
  • Setarile din control panel

O migrare a website-ului afecteaza intr-o masura foarte redusa functionarea acestuia deoarece ontinutul este doar duplicat, nu eliminat. Pentru ca site-ul de pe serverul destinatie sa devina noul site „activ”, serverele de nume ale domeniului trebuie sa fie actualizate pentru a indica noul server care gazduieste continutul migrat.
Migrarea unui site poate dura de la cateva ore la 1-2 zile, in functie de cat de multe informatii trebuie migrate.

In ce consta "migrarea gratuita" in contextul gazduirii web?

Migrarea in cadrul gazduirii web este procesul de transfer al site-ului dvs. de la o gazda la alta. Acest transfer se realizeaza fara a afecta negativ clasamentul motoarelor de cautare si fara a schimba aspectul sau functionalitatea site-ului dvs. Cand migrati un site web, puteti efectua fie o migrare completa, fie o migrare partiala. Intr-o migrare completa, migrati toate fisierele site-ului, bazele de date si orice alt continut legat de website. Intr-o migrare partiala, migrati parti ale site-ului dvs. web (de exemplu, doar e-mailuri).

O migrare nu afecteaza site-ul publicat existent. Gazda web, in esenta, copiaza datele dvs. pe noul server: informatiile sunt duplicate, nu sunt eliminate de pe serverul dvs. existent; se creeaza o versiune in oglinda a site-ului dvs. web. Pentru a face website-ul dvs. activ la noua gazda, actualizati serverele de nume ale domeniului pentru a indica noul server de gazduire web. Intregul proces poate dura intre cateva ore pana la cateva zile, in functie de cat de complicata este migrarea.

Motive ale migrarii website-ului de la o gazda la alta


Exista mai multe motive pentru care ati putea dori sa va migrati site-ul la o alta gazda, cum ar fi:

  • Aveti nevoie de o performanta mai buna. Uneori, website-ul dvs. nu functioneaza suficient de bine si sunteti sigur ca problema este gazda dvs. web. In acest caz, veti dori sa luati in considerare mutarea la o gazda care va poate asigura o viteza mai mare a website-ului.
  • Aveti nevoie de un suport tehnic mai performant. Ati contactat de numeroase ori echipa de asistenta tehnica a unei companii de gazduire si ati fost pus in asteptare, fara a primi o solutie? Atunci probabil va ganditi sa treceti la alta gazda, cu un suport tehnic 24/7 si proactiv.
  • Aveti nevoie de un plan mai putin costisitor. In unele situatii se poate cauta un downgrade sau o solutie de gazduire inferioara. Daca aveti nevoie de un plan mai ieftin, schimbarea gazdelor ar putea fi calea de urmat.

Indiferent de situatia dvs. atunci cand planuiti sa faceti trecerea la o noua gazda web, cu siguranta doriti sa luati in considerare costul. Unii furnizori de gazduire web percep o taxa pentru migrarea site-ului dvs. Iar altii, asa cum este si HostX, va ajuta gratuit in procesul de migrare al website-ului dvs. de la providerul anterior. De fapt, cele mai multe gazde web de calitate vor face migrarea gratuit.

Transferul de nume de domenii

In cadrul unui transfer de domeniu, numele de domeniu este transferat de la un registrar de domenii web la altul. Continutul website-ului nu este migrat (nici macar accesat). Daca finalizati un transfer de domeniu web catre HostX aceasta nu inseamna automat ca si continutul site-ului dvs. este migrat automat catre noi. Un transfer de domeniu poate dura pana la 10 zile, in functie de registrarul de domenii web.

Ce ar trebui sa alegeti? Migrare website sau transfer domeniu web?

Daca doriti sa schimbati furnizorul de gazduire pentru website-ul dvs. va trebui sa optati pentru o migrare a site-ului si apoi sa actualizati serverele de nume ale domeniului pentru a indica noul furnizor. Daca doriti confortul de a gestiona totul (site-ul web si numele de domeniu) la o singura companie de gazduire web atunci trebuie sa realizati si un transfer de domeniu. In plus, daca doriti ca noul site sa fie „live” cat mai curand posibil, ar trebui sa actualizati serverele de nume ale domeniului pentru a indica noul furnizor inainte de a initia un transfer de domeniu. Retineti ca setarile serverului de nume nu pot fi modificate in timp ce un transfer de domeniu este in curs!