Ce cadou îi poți face unui absolvent de facultate?

Detalii

CategoriiShoping
Taguricadouri, cadouri personalizate
Ultima actualizareMiercuri 25 mai 2022
Vizualizari495

Voteaza & Distribuie

Descriere

Absolvirea unei facultății reprezintă unul dintre momentele cheie din viața unui tânăr – s-a încheiat oficial perioada de învățare și a venit timpul ca toate informațiile acumulate în toți acești ani să își găsească aplicabilitate în viața reală. Mulți tineri sunt debusolați și nu știu încotro să o apuce – mulți se gândesc că nu își vor găsi un loc de muncă în domeniul dorit, alții se gândesc că trebuie să se angajeze oriunde, doar pentru a deveni independenți din punct de vedere financiar. O astfel de etapă trebuie marcată corespunzător, cu un cadou util și practic, care să îi alunge tânărului absolvent toate gândurile negative și să îi ofere entuziasm și încredere că totul va fi bine.

Idei de cadouri pentru absolvenții de facultate

Dacă ești în căutarea celor mai bune cadouri absolvire, ar trebui să ții cont de faptul că tinerii din ziua de astăzi sunt destul de pretențioși. Așa că, dacă vrei să te asiguri că vei oferi un cadou ce va fi apreciat, iată ce criterii trebuie să urmărești:

  • Să fie educativ – dacă absolventul și-a ales deja o carieră pe care vrea să o urmeze, poți să îi oferi un cadou educativ care îl va ajuta și îl va ghida pe acest drum.
  • Să fie personalizat – sunt extrem de apreciate acele cadouri personalizate care marchează într-un mod plăcut (poate chiar haios) momentul absolvirii.
  • Să fie modern – tinerii iubesc cadourile ”la modă”, așa că, asigură-te că ce vrei să îi oferi este considerat în trend, și nu demodat.
  • Să fie durabil – alege să oferi un cadou ce nu își pierde valoarea de-a lungul timpului și ajunge să fie o amintire prețioasă pentru absolvent.

Dacă ți se pare că aceste criterii îți vor face alegerea și mai dificilă, vei vedea că de fapt, în realitate, îți va ușura acest proces de căutare a cadoului perfect pentru un absolvent. Să luăm exemplul unui tânăr absolvent al Facultății de Medicină. Iată câteva idei de cadouri pe care ai putea să i le oferi cu această ocazie:

  • un halat sau un set de instrumente de scris personalizate cu numele său
  • un tricou cu un mesaj haios (exemplu: ”Student azi, medic mâine.”)
  • o carte deosebită însoțită de un mesaj simbolic (diverse tratate, manuale sau atlase de anatomie)
  • un tablou personalizat, o ramă foto, o plachetă inscripționată cu un mesaj optimist pentru absolvent (exemplu: ”Cât timp nu vei înceta să urci, treptele nu se vor termina.”)
  • un set de instrumente folositoare în specializarea pe care și-a ales-o care va transmite un mesaj puternic – ”Ai încredere în tine, poți și vei reuși.”

Toate aceste cadouri sunt practice, moderne, durabile și educative, deci bifează toate criterii de mai sus. Nu e așa de greu să găsești un cadou potrivit pentru un absolvent al oricărei facultăți, dacă îți dai interesul și ai un pic de creativitate. Bineînțeles, te poți orienta și către alte tipuri de cadouri, cum ar fi gadget-uri, parfumuri sau diverse accesorii (bijuterii în cazul absolventelor), însă, din punctul nostru de vedere, aceste cadouri pot fi oferite cu orice altă ocazie. Absolvirea marchează un moment important din viața oricărui tânăr și ar trebui sărbătorită cu un cadou pe cinste, care să îl bucure nu doar acum, ci și peste 5-10 ani, atunci când va avea o carieră strălucită în domeniul pe care și l-a ales.

Crezi că peste 10 ani absolventul își va aduce aminte de smartwatch-ul pe care i l-ai luat cu această ocazie? Sunt șanse mari ca el nici să nu mai funcționeze până atunci sau să se demodeze. În schimb, o plachetă cu un mesaj inspirat pentru absolvire va fi o amintire plăcută peste ani și ani.

Din fericire, în ultimul timp au început să apară tot mai multe cadouri de absolvire personalizate, deci alegerea este mult mai ușoară. Adu-ți aminte de caracteristicile cadoului ideal – practic, modern, educativ, durabil, personalizat - și vei vedea că vei aduce un zâmbet larg și o bucurie sinceră oricărui absolvent de facultate. Orice absolvent are nevoie de un cadou care să îi confirme faptul că a pornit pe drumul cel bun și că va avea cariera pe care și-o dorește. Poate începutul e mai greu, dar roadele vor fi culese la timpul potrivit.