Ce atribute trebuie să îndeplinească o casă de marcat potrivită pentru afacerea ta?

Detalii

CategoriiReligie
Taguricase de marcat
Ultima actualizareVineri 3 decembrie 2021
Vizualizari761

Voteaza & Distribuie

Descriere

Casele de marcat cu jurnal electronic au înlocuit vechile case de marcat cu rolă de hârtie, motiv pentru care multe afaceri și activități care utilizau un astfel de aparat au fost nevoite să se adapteze. Potrivit legii, acest aparat este obligatoriu pentru operatorii economici care livrează bunuri sau care prestează servicii direct către populație. În această categorie se încadrează magazinele, saloanele de înfrumusețare, curierii, sălile de fitness și multe alte afaceri.

Casa de marcat trebuie să aibă o capacitate de înregistrare suficientă

În funcție de specificul și mărimea afacerii, există un anumit numar de produse care trebuie înregistrate pe casa de marcat. De exemplu, o casă de marcat care memorează 100.000 de articole se potrivește în magazine cu produse alimentare, farmacii, baruri, magazine de piese auto etc. Pentru afaceri mai mici, o casă de marcat cu un număr mai mic de articole memorate se potrivește cel mai bine, mai ales dacă afacerea respectivă are un număr bine definit de produse și nu urmărește să își extindă stocul.

În schimb, dacă o afacere se află în dezvoltare și preconizează că în viitorul apropiat își va mări numărul de articole din inventar, cel mai bine ar fi să aleagă o casă de marcat cu capacitate mare de stocare pentru a nu necesita înlocuire în cazul în care numărul de articole care poate fi memorat este depășit.

O casă de marcat modernă simplifică munca angajatului

În linii mari, o casă de marcat trebuie să fie aleasă în raport cu specificul și mărimea activității, dar și în funcție de posibilitatea de conectare la echipamente suplimentare, care pot eficientiza activitatea operatorilor economici. De la CaseDeMarcat, distribuitor autorizat de case de marcat și software-uri, se pot achiziționa diverse case de marcat, care îndeplinesc toate criteriile menționate anterior.

O caracteristică importantă a caselor de marcat din magazinul online Casedemarcat.eu o reprezintă integrarea unor funcții care sunt menite să simplifice munca angajatului și să eficientizeze tranzacțiile. Este vorba despre posibilitatea de conectare a caselor de marcat electronice la dispozitive externe, precum calculatoare, cântare electronice, sertare cu bani sau scannere.

Scanarea produselor reduce semnificativ durata procesului de vânzare, ceea ce reprezintă un avantaj atât pentru client, cât și pentru persoana care utilizează casa de marcat. Totodată, folosirea scannerului este avantajoasă pentru utilizator și prin faptul că nu mai este necesară introducerea manuală a unor coduri aferente fiecărui produs.

O altă funcție importantă pentru casa de marcat este tipul de conexiune la internet. Casa de marcat trebuie să fie conectată în permanență la internet pentru a transmite date în timp real către organul fiscal. Dacă în zona în care casa de marcat este utilizată nu există conexiune la internet, ANAF trebuie să fie notificat în prealabil.

Pe piața de profil sunt disponibile mai multe tipuri de case de marcat. Este important ca operatorii economici să o achiziționeze de la un distribuitor autorizat. Pe lângă acest aspect, trebuie să se aibă în vedere criteriile importante pe care o casă de marcat ar trebui să le îndeplinească, indiferent de specificul afacerii.