Ce anvelope off road se potrivesc cel mai bine unui SUV

Ce anvelope off road se potrivesc cel mai bine unui SUV

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurianvelope auto
Ultima actualizareJoi 2 martie 2023
Vizualizari105

Voteaza & Distribuie

Descriere

Mulți pasionați ai modalităților neconvenționale de distracție auto își „plimbă” mașina pe terenuri dificile pentru a se încerca pe ei înșiși și pe ea. Există tot mai mulți adepți ai așa-numitului Off roading. În astfel de condiții, vehiculul are nevoie de „echipamente” serioase și, mai ales, de anvelope de off road.

Un SUV este un vehicul care poate fi condus pe toate tipurile de teren și în orice condiții meteo. Aceste vehicule sunt concepute pentru a face față condițiilor off road, drumurilor de țară spălate de ploaie și, în același timp, autostrăzilor. SUV-urile moderne combină confortul sporit și capacitatea de a atinge viteze mai mari. Acestea diferă de alte vehicule prin configurația roților, o greutate mai mare și un motor puternic, iar în unele cazuri un cadru întărit. Pentru a îmbunătăți aceste caracteristici și capacitatea off road a vehiculului, este esențial să alegi anvelopele potrivite.

Tipuri de anvelope pentru vehicule off road

Din motive de siguranță, anvelopele speciale pentru SUV-uri sunt utilizate pe crossovere și vehicule off road. Acestea sunt capabile să reziste la o greutate considerabilă, la viteze mari și la capacitatea off road. Aceste anvelope off road au un indice de încărcare mai mare decât anvelopele normale. Cauciucul, din care sunt fabricate, este întărit cu un metal suplimentar sau cu un cablu armat. Aceasta este ceea ce le deosebește de anvelopele convenționale. Astfel de anvelope off road pentru SUV-uri sunt împărțite în tipuri, iar acestea sunt selectate în funcție de condițiile de exploatare a mașinii și de suprafața drumului.

Fiecare tip de anvelopă are o denumire proprie:

  • AT (all terrain)

Aceasta înseamnă că anvelopa poate fi utilizată pe asfalt, pe drumuri de pământ și în condiții de off road ușoare. Aceste anvelope nu sunt concepute pentru condusul activ pe asfalt. Modelul benzii de rulare este mediu agresiv. Astfel de anvelope au capacități medii de off road. Astfel de anvelope off road sunt ideale pentru zonele rurale.

  • MT (teren noroios)

Sunt anvelope off road cu un model agresiv și puternic al benzii de rulare, cu înălțime crescută a secțiunii, caneluri suplimentare și cordon întărit. Aceste anvelope off road sunt concepute în principal pentru condusul în afara șoselelor și pentru drumuri de pământ. Sunt foarte zgomotoase pe asfalt, au capacități slabe de frânare și de viteză redusă. Ca și în cazul autoturismelor, anvelopele pentru SUV-uri sunt împărțite în anvelope de iarnă, de vară și all season. Iar regulile de utilizare a anvelopelor SUV sunt aceleași ca și cele pentru autoturisme.

Ce oferă anvelopele all season


Anvelopele pentru toate anotimpurile sunt concepute pentru a fi universale și pot fi utilizate în toate anotimpurile, chiar și iarna. Modelul special al benzii de rulare asigură o tracțiune bună atât în condiții de vară, cât și de iarnă. Înainte de a cumpăra, analizează condițiile de drum în care vei folosi vehiculul. Alegerea anvelopelor all season potrivite pentru vehiculele off road asigură:

  • siguranța;
  • plăcerea de a conduce;
  • manevrabilitate;
  • stabilitate în timpul frânărilor și virajelor dure.

Astfel, atunci când alegi dintre numeroasele modele de anvelope pentru un SUV, trebuie să ții cont de câteva lucruri: Atunci când selectezi aceste produse, trebuie reținut faptul că banda de rulare înaltă mărește diametrul roții. Acest lucru poate face ca anumite părți ale suprafeței anvelopei să se frece de interiorul aripii. Pentru a evita această deteriorare și, de asemenea, pentru a reduce viteza mașinii, ar trebui să cumperi anvelope off road cu un diametru ușor mai mic. Nu este neobișnuit ca suspensia mașinii să trebuiască să fie ridicată. În cazul în care șoferul intenționează să folosească aceste produse pe timp de iarnă, ar trebui să fie preferate anvelopele moi.

Pentru călătorii pe drumuri de stepă și pietriș, ar trebui ales un model mai rigid. O astfel de achiziție ar trebui făcută ținând cont de sarcina și viteza maximă planificată (parametrii sunt de obicei indicați pe partea laterală a roții).