Ce alegi mai întâi? Stilul de amenajare baie sau accesoriile?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare, obiecte sanitare
Ultima actualizareMarti 26 iulie 2022
Vizualizari315

Voteaza & Distribuie

Descriere

Care sunt principalele stiluri de amenajare interioară pentru baia locuinței tale? Cum alegi stilul potrivit și care sunt accesoriile potrivite? Accesează acest articol pentru a afla mai multe informații de interes pentru tine! Care sunt principalele stiluri de amenajare interioară pentru baia locuinței tale? Cum alegi stilul potrivit și care sunt accesoriile potrivite? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Baia este una dintre cele mai importante încăperi din întreaga casă, datorită funcționalității sale. Baia îți poate oferi un spațiu valoros care să te ajute la depozitarea obiectelor personale, și tocmai din acest motiv trebuie să alegi mai întâi, cu maxim de responsabilitate, stilul de amenajare al acesteia, și tocmai la sfârșit accesoriile pe care ți le dorești.

Echilibrul dintre funcționalitate, estetică și eleganță este foarte important, indiferent de spațiul de care dispui. Eleganța unei case trebuie să poată fi observată în fiecare încăpere a acesteia, iar baia nu trebuie să facă excepție de la această regulă. Astfel, baia ta poate purta semnătura personalității tale și a unui decor rafinat, chiar dacă acest lucru ți se poate părea foarte complicat.

Baia este spațiul special destinat momentelor de relaxare și pentru igienă personală, o baie amenajată în mod corect îndeplinește cu succes cele mai importante criterii: cel estetic și cel de utilitate. În următoarele rânduri îți vom prezenta cum să alegi stilul de amenajare și accesoriile pentru baia ta.

  • Stilul futurist de amenajare cu accesorii nonconformiste

Stilul futurist se caracterizează prin culori neutre și reci, datorită inspirației artiștilor despre modul în care vor arăta obiectele viitorului, prin dezvoltarea științei și tehnologiei. Pentru unele persoane, această abordare poate părea neprietenoasă asupra unui spațiu de locuit, acest stil este destinat celor care nu se tem de schimbare și sunt entuziasmați de toate progresele viitorului. Baia este locul ideal din casă în care să abordezi amenjarea futuristă, fie că locuiești într-o casă sau în apartament. Pentru această amenajare poți opta pentru obiecte din metal, plastic durabil și sticlă. În ceea ce privește așezarea sau poziționarea accesoriilor, aceasta trebuie să fie ieșită din comun. Nu uita să folosești linii drepte sau curbate, dure, pentru că acestea își găsesc cu ușurință locul într-o asemenea amenajare.

  • Stilul retro de amenajare cu accesorii interesante

Stilul retro este foarte diferit de stilul futurist deoarece esența acestui design este una electrică care se inspiră din diferite curente stilistice, care cuprind nenumărate motive decorative tipice deceniului trecut. Acest stil este foarte neobișnuit, dar totodată îndrăzneț, care se folosește de culori intense și linii geometrice, clar accentuate și fanteziste, dar și de materiale cu texturi deosebite. Amenajează-ți baia în stilul retro folosind culori vii precum verde, roșu, galben sau albastru și folosește accesorii ornamentale care atrag toate privirile.

  • Stilul industrial cu accesorii simple, dar de efect

Deși nu multe persoane ar apela la o astfel de amenajare a băii sale, acest design are capacitatea de a crea un echilibru fermecător între nou și vechi. Stilul industrial îți oferă posibilitatea de a renunța la aglomerația din încăpere și la accesorizarea foarte încărcată, considerată de foarte multe persoane inutilă. Acest design oferă băii tale o identitate vizuală unică, însă în ciuda simplității, este departe de a fi plictisitoare. Stilul industrial se bazează pe utilizarea materialelor durabile, precum oțelul, aluminiul, fierul, lemnul sau piatra, pe care le poți folosi pentru placarea pereților și pentru pardoseală. Pentru accesorizare alege culori care să complementeze texturile pe care le-ai folosit, precum alb, negru, gri, maro sau albastru regal. Dacă îți dorești un element de contrast poți accesoriza baia cu un tablou.

Baia este locul în care te relaxezi după ce ai petrecut o zi obositoare. Pentru a nu da greș, începe prin a alege stilul de amenajare, iar astfel fie că este futurist, retro sau industrial, ține cont de cele mai importante criterii: dimensiunea și forma încăperii, gradul de lumină naturală care pătrunde în baie și de personalitatea pe care o ai. Pentru ca mai apoi, să alegi accesoriile care să îți încânte privirea. Laguna este locul ideal în care îți vei găsi toate materialele necesare pentru amenajarea și accesorizarea băii tale. Descoperă stilul care ți se potrivește.